Pleťová kozmetika,  top

Bojujem s Akné: Effaclar -La Roche-posay

Varovanie na úvod!  Naozaj dlhá recenzia! Dostala som totiž na vyskúšanie takmer všetky produkty z rady EFFACLAR od LA ROCHE-POSAY. Dnes vás prevediem naprieč portfóliom tejto rady. Produkty som poctivo testovala už od decembra 2016. Bez dlhého úvodu, poďme na to!

EFFACLAR – GEL MOUSSANT 

Začnime tým najlepším z rady. Za mňa to je rozhodne penivý čistiaci gél, určený na citlivú pleť so sklonom k akné. Presne takú pleť mám. Moju pleť krásne vyčistí a pritom nedráždi ani nevysúša. Rozhodne mi pomáha predchádzať akné, s ktorým pomoc! stále bojujem. Už malé množstvo vytvorí bohatú penu, a tak ho na čistenie pleti spotrebujem naozaj málo. 50ml balenie ktoré vidíte na obrázku používam už tretí mesiac. Gél neobsahuje mydlo ani parabény a má pH 5,5. 

Pokiaľ máte akné na chrbte alebo na krku, pokojne berte si tohto miláčika aj do sprchy. Nemusíte sa báť podráždenej či veľmi suchej pokožky.

Väčšina čistiacich gélov určených na aknóznu pleť mi nesedí. Dráždia mi pokožku, po použití ju mám napnutú, vysušenú a časom sa mi akné zhorší. Tento gél naozaj rešpektuje potreby citlivej pokožky a tak ho odporúčam každému kto má akné, ako prvú pomoc.

LA ROCHE-POSAY Effaclar čistiaci gél

EFFACLAR DUO

Effaclar Duo by som popísala ako krémový gél alebo gélový krém (?). Má veľmi ľahučkú textúru. Po nanesení na pleť sa rýchlo vstrebe. Pleť zanecháva vláčnu. Pri používaní som nemala problém s vysušením pleti. Napriek tomu akné redukoval celkom radikálne. Používala som ho len na noc a už po prvom použití som mala zápalové miesta upokojené. Po prvom týždni som mala akné eliminované a nové sa mi netvorilo. Čo sa týka korekcie pigmentových škvŕn alebo jaziev po akné, nespozorovala som zlepšenie.

EFFACLAR DUO tónovaný

Tento krém by mal mať podobné účinky ako jeho netónovaný brat. Je určený ako denná starostlivosť na pleť ktorá bojuje proti akné a zároveň farebne zjednotí pleť. Krém som si naniesla len raz. Pleť pekne zjednotí, zakryje póry a zmatní. Odtieň “light” ktorý mi prišiel je na mňa ale bohužiaľ tmavý. A tak ho aktuálne nemôžem nosiť a testovať. Zdá sa však, že bude super náhrada make upu na leto. V lete totiž nosievam skôr BB krémy ako make up.

La Roche-Posay EFFACLAR DUO+ teinte light

Adstringentná pleťová voda

Než sa vôbec naučíte prečítať názov tohto tonika, zistite si svoj tip pleti. Táto voda rozhodne nie je pre suchú a citlivú pleť. Hneď na druhom mieste v zložení ma alkohol. Po použití ma pleť štípala. Vďaka obsahu LHA voda spôsobuje mikroexfoliáciu pokožky, čo sa po týždni používania u mňa prejavilo extrémne suchými šupinatými miestami na pleti. A tak som tejto vode dala rýchlo zbohom.

Mastnej pleti by mohla vyhovovať.

NOVINKA:

La Roche-Posay Effaclar Duo+ SPF30

Effaclar K

Je ľahučký krém určený pre mastnú pleť, ktorej bude určite vyhovovať. Sľubuje redukciu akné a mastnej pokožky. U mňa účinne redukoval maz, čo bolo ale pri mojej suchej pleti skôr na škodu, pretože po každodennom používaní som mala pleť suchú, šupinatú čo sa prejavilo najmä pri používaní make upu. V čom mi ale tento krém viditeľne pomohol bola redukcia čiernych bodiek. 

Veľká škoda že na moju pleť nesedel. Ak máte normálnu až mastnú pleť a trápia vás čierne bodky, rozhodne odporúčam.

Skúšali ste produkty rady Effaclar? Ako sadli vám?

Hanka 😉

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

komentáre 2

  • Zuz

    Ahoj. Tiez bojujem s akne a to mam po 30-ke, pouzivam Effaclar vyrobky cca od januára a plet sa mi krasne cisti!!! Konecnce. Je to najlepsie co som za posledne dva roky vyskusala a uz pri tom aj ostanem! Pouzivam cistiaci gel, tonikum, krem Duo+ a Effaclar H krem. Mne sadli vyborne. 🙂

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.