Matkovanie,  Recenzie

Moja skúsenosť s odsávačkou mlieka LOVI Expert 3D Pro

Dnes by som sa s vami chcela podeliť o moju skúsenosť s automatickou odsávačkou mlieka značky LOVI (model Expert 3D Pro), ktorá ma prvé dni po pôrode doslova zachránila. Ako som zistila na vlastnej skúsenosti, materské mlieko po pôrode nemusí prísť hneď, občas je potrebné prsia stimulovať viac, ako len prisávaním bábätka a keď mlieko konečne príde, môže to byť riadny prúd a spolu s ním, môžu prísť aj problémy v podobe zápalu…. No… Prvý týždeň po pôrode bol u mňa s kojením veľmi náročný a odsávačka mi bola veľmi nápomocná.

Automatická odsávačka mlieka LOVI mi rozbehla laktáciu

Vôbec som nerátala s tým, že by som nemala pre Tea po pôrode mlieko. Krásne a často sa prísával a prvé dva dni to vyzeralo až ideálne. No potom prišiel kritický tretí deň, ktorý mnohé maminky poznajú. Bábätko plakalo od hladu a ja s ním. Mlieko nikde.  Nakoniec ma mantžel presvedčil na príkrm umelým mliečkom, čo nášho syna uspokojilo a ja som to opäť opkala. Až potom ma napadlo vytiahnuť odsávačku a skúsiť si odsať mlieko, aby som zistila či nejaké mám. Keď nič nevyšlo, bolo mi jasné, kde je problém….

Nasadila som bylinky a okrem pravidelného prikladania bábätka som používala Lovi odsávačku v móde masáže (keď spal), čím moje prsia dostávali signál, že dopyt je naozaj veľký! A na štvrtý deä po pôrode som sa dočkala! Odsala som prvé kvapky mlieka a dúfala, že už to bude len lepšie…

Ach ako som sa mýlila…

Mlieko prišlo vo veľkom množstve a môj syn ho nestíhal piť. Zapálili sa mi prsia.

Recenzia LOVI Expert 3D Pro

A tu ma opäť zachránila odsávačka. Odsávala som mlieko vždy, keď sa mi prsia nepríjemne naliali. Odsávanie mi pomohlo odstrániť zápal a zároveň zabezpečilo, že sa mi znova prsníky nezapálili. Prvý týždeň som si odsávala mlieko takmer stále medzi dojčením, neskôr sa to zlepšilo, no stále som potrebovala odsávať mlieko v noci. Veľmi som sa bála zápalu a dovolím si tvrdiť, že vďaka odsávaniu sa mi zápal nevrátil. Prvé dva týždne po pôrode bola odsávačka Lovi moja verná kamarátka a bola som nesmierne rada, že ju mám doma.

Odsávačku LOVI Expert 3D Pro kúpiš tu.

Na odsávačke LOVI sa mi páči, že:

  • má režim masáže, ktorý mi pomohol rozbehnúť laktáciu
  • má rôzne intenzity odsávania, čo som ocenila pri popraskaných bradavkách
  • aj na silnejšej intenzite je odsávanie príjemné a pripomína sanie bábätka
  • pri vyššej intenzite odsáva naozaj rýchlo
  • nie je hlučná, takže v noci som nikoho nebudila
  • funguje na nabíjateľnú batérie a ta nepotrebuje byť neustále napojená na zdroji elektriny, čo mi dalo slobodu (odsávať hodiny na jednom mieste by sa mi nechcelo)
  • v balení bola výborná fľaštička, ktorú používame, aj teraz, keď potrebujem odísť na dlhšie preč a manžel kŕmi malého mojim mliekom z fľaše

Nepáčilo sa mi pomerne zložité zostavenie komponentov a neprehľadný návod v balení. Ale keď sme to raz s manželom preštudovali, potom to už bolo easy.

Odsávačku LOVI Expert 3D Pro nájdeš aj na mall.sk

Za mňa bola odsávačka Lovi Expert 3D Pro výborná voľba. Mimochodom, vedeli ste, že ju používajú a niektoré pôrodnice?

...

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.