Matkovanie,  Tipy

Akú kozmetiku som vybrala pre bábätko? BioNike Triderm Baby

Bábätká majú citlivú pokožku a preto som výberu kozmetiky venovala naozaj veľa pozornosti. Dnes vám poviem, akú kozmetiku som vybrala a ako plánujem ku starostlivosti o pokožku pristupovať.

! Hneď na úvod chcem upozorniť, že aj keď mám so zastúpením značky BioNike spoluprácu, kozmetiku pre bábätko tejto som nevyberala preto. Ja možno testujem kozmetiku, ale moje bábätko nebude. Hľadala som šetrnú kozmetiku s upokojujúcim zložením a obaja s manželom máme citlivú, reaktívnu pokožku a s touto značkou máme výbornú skúsenosť “na vlastnej koži”. 🙂 ! 

Prvé týždne plánujem používať na kúpanie iba vodu a mandľový olej po. Prvé týždne plánujem používať iba kozmetiku “na riťku”, pretože prebaľovať sa bude. Takže vlhčené obrúsky sú must have.  Výhodou vlhčených obrúskou Triderm Baby je, že obsahujú upokojujúce zložky a sú hypoalergénne. 

Na zapareniny po prebalení mám v malom balení nechtíkovú masť, ale vo veľkom balení, ideálnom na prebaľovací pult mám BioNIke Triderm Baby Ochranný krém pre bábätká s oxidom zinočnatým. Musím pochváliť aj praktické otváranie – ako babysitterka som tento systém zbožňovala a viem, že ho ocením aj teraz – žiadne šrubovanie. 

Obsahuje: Oxid zinočnatý, pantenol a alantoín. To sú zložky, ktoré účinne upokojujú a chránia pred všetkými formami podráždenia pokožky.

Kozmetika pre bábätko na neskôr

Neskôr samozrejme plánujem vymeniť vodu za kozmetiku. Na toto obdobie mám pripravený ultrajemný šampón Triderm Baby. Má veľmi vysokú znášanlivosť, ošetrujúce a ochranné účinky. Ideálny na zmiernenie podráždenia pokožky hlavy.

Na telo mám kúpeľový krém v obrovskom balení s pumpičkou a upokojujúci krém po kúpeli. Ten spevňuje kožnú bariéru detí a bábätiek, chráni pokožku a upokojuje suchosť a začervenanie. Kúpeľový krém má vysokú znášanlivosť a hydratačný účinok.

TIP pre mamičky: Olejový kúpeľ pre bábätko aj pre vaše rastúce (a napnuté) bruško

Tento kúpeľový olej Triderm Baby som nezobrala pre bábätko, ale pre seba a používam ho niekoľko krát týždenne na hydratačný kúpeľ.  Posledné týždne mi rýchlo rastie bruško, čo prináša pocity svrbenia a napnutej pokožky. Mažem si ho niekoľko krát denne, ale úľavu pred spaním som našla až po večernom kúpeli v oleji. Celú noc mám pokoj od svrbenia brucha. 

Okrem toho, že olej krásne hydrartuje pokožku na brušku a prinesie mi pokojný spánok, hydratačný kúpeľ je fajn aj pre ženské partie ako súčasť prípravy na pôrod. 

Mimochodom, na nákup kozmetiky na eshope vhcosmetics.sk môžete použiť zľavový kód “Hanka15” – sama ho používam 🙂 

Kozmetika BioNike je mimoriadne jemná k pokožke bábätiek.  Verím, že je to dobrá voľba pre pokožku nášho bábätka. 

Vysoko znášanlivé produkty BioNike Triderm Baby sú:

  • Testované na nikel
  • BEZ konzervantov
  • BEZ gluténu
  • Bez parfemácie alebo s hypoalegénnou parfemáciou

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.