Recenzie

Naša americká chladnička Hisense (Recenzia)

Keď sme sa sťahovali do domu, chceli sme si splniť náš mini amercký sen a kúpili sme si americkú chladničku. Výber chladničiek je dosť veľký a tak to pre nás bola malá španielska dedina. Mali sme však na chladničku niekoľko požiadaviek a nakoniec sme vybrali model RS694N4TFE od Hisense, ktorá podstate spĺňala všetko. Sme s manželom spokojní?Aby ste z tejto recenzie niečo mali, v úvode vám popíšem podľa čoho sme hľadali chladničku. Sme obyčajný ľudia, takže…

Aké boli naše kritéria pri nákupe americkej chladničky?

  1. Hľadali sme americkú chladničku, ktorá bude mať mrazničku vedľa chladiacej časti. Viem, že takáto mraznička je často menej priestranná, ale na naše potreby to stačí. Nerada sa prehŕňam v nepriehľadných veľkých priehradkách klasickej chladničky s mrazničkou.
  2. Chladnička by mala mať výrobník ľadu aj dávkovač vody. keď už americká chladnička, chceli sme aj túto funkciu. Nie všetky americké chladničky to takto majú.
  3. Beznámrazový systém bola moja nutnosť. Ak ma niečo z domácich prác strašne otravuje, je to práve odmrazovanie mrazničky a chladničky. Odstaví to chladničku z prevádzky na hodiny a človek nevie, čo s toľkou vodou urobí. Takže som chcela chladničku, pri ktorej toto riešiť nemusím.
  4. Dizajn a farba. Vzhľad bol pre nás veľmi dôležitý a chceli sme aby chladnička pasovala do kuchyne a vyzerala dobre. Hľadali sme teda čiernu matnú chladničku.
  5. Priehradka na víno. Lebo u nás sa stále chladí Pepsi a aj víno, povedala som si, že takáto priehradka poteší.
  6. Ekologický mód a nastavenie teplôt. Ešte stále to nie je samozrejmosť, aby chladničky mali ekologický mód. Pre nás to však bolo dôležité, nakoľko chladničku máme väčšinou poloprázdnu a nemá zmysel, aby šla na “plné gule”. Hľadala som teda chladničku, ktorá sa dá jednoducho nastaviť na šetrný mód.

Prečo padla naša voľba na americkú chladničku Hisense RS694N4TFE?

Jednoducho preto, že spĺňala všetky naše kritéria a je krásna. Dizajn nás oslovil na prvý pohľad. Neviem prečo, ale z amerických chladničiek sa nám dizajnovo páčili iba Hisense, mrknite na to – Hisense má dizajnovo fakt pekné americké chladničky. Dávkovač vody je elegantne zarovno s povrchom chladničky. Nikde nič nepretŕča a chladnička nemá nevkusné držadlá na otváranie. Nádhera. Potom sme zistili, že má všetko čo chceme: beznámrazový systém, výrobník na ľad, dávkovač vody a páčilo sa mi aj nastavenie konkrétnej teploty a možnosť rýchleho mrazenia. Nakoniec sme zistili, že model RS694N4TFE  je v akcii a už nebolo o čom. Kúpili sme ju.

Aká je naša skúsenosť s používaním americkej chladničky Hisense RS694N4TFE?

Perfektná – inak by som jej nevenovala článok. Ale aby som nebola stručná… Na úvod nás prekvapilo, aká je Hisense RS694N4TFE  ťažká. Dopravca nám však pomohol dostať chladničku dnu a po otvorení z krabice sme zistili, že má praktické kolieska. Dostať ju do kuchyne a celkovo manipulácia s chladničkou bola (pre môjho manžela) veľmi jednoduchá. Dizajnovo nám pekne zapadla. Používame ju nastavenú na eko mód, lebo ako som spomínala, nemáme ju preplnenú. Na naše potreby stačí aj priestor mrazničky, hoci si myslím, že napríklad mojej svokre by vôbec nestačil. My s manželom však neskladujeme príliš veľa mrazeného mäsa, len tak “normálne”  a teda fakt to bohate stačí.

V chladničke sa rovnomerne šíri vzduch,  prúdi od hora dole, čo je doslova cítiť. Vďaka tomu sa v chladničke nezdržiava taký ten potravinový pach. Viete čo tým myslím? Beznámrazovú technológiu milujem – žiadne kusy snehu na potravinách a teším sa, že dokážem chladničku rýchlo vyčistiť bez hodín rozmrazovania.   No a na záver musím pochváliť, že prevádzka chladničky je naozaj tichá, počuť ju iba v prípade, ak pracuje s vodou v zásobníku alebo vyrába ľad… čo je pochopiteľné.

 

Jediná nevýhoda je, že na chladničke pri určitom uhle vidieť otlačky. Nevadí mi to.

Manžel odkazuje, že dôležitá informácie o tejto chladničke je: Chladnička nepotrebuje aby ste si na ňu dali urobiť prívod vody, nádržka na vodu je vo vnútri. To veľa amerických chladničiek nemá. Túto len zapojíte to elektriny a je to.

Skvelá skúsenosť.

 

ps.: V sivej farbe je lacnejšia.

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

komentáre 4

  • Martin

    Dobrý deň, uvažujeme nad touto chladničkou ale neviem sa dočítať, či sa dá pripojiť aj na vodu.
    Neviete náhodou?
    A je naozaj čierna?
    Ďakujem

  • Zuzana

    Ahoj Haní, hľadala som recenzie na presne tento typ chladničky a tvoja recenzia sa mi veľmi páčila. Chcem sa ťa opýtať , aké sú tvoje skúsenosti po nejakom tom čase používania ….mohla by si prosím dopnit info po cca pol roku užívania 🙂 ďakujem vopred, zuzana

    • Hana.sk

      Ahoj Zuzi, naša skúsenosť je rovnaká. Ja aj manžel sme stále spokojní s nákupom, chladnička nám vyhovuje a neplánujeme ju meniť 🙂

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.