Matkovanie,  Tipy

Minimalistická výbavička: Ako ušetriť na nákupe výbavičky pre bábätko a nenakupovala zbytočnosti?

Mám pre vás niekoľko tipov ako ušetriť, ktorými som sa sama riadila pri nákupe výbavičky pre naše bábätko.  Zároveň si myslím, že je dôležité normalizovať to, že bábätko nepotrebuje všetky vychytávky na trhu a ani všetko nové. Verím, že tipy niekomu pomôžu, ušetria pár eur a aj našu planétu.

 

Moje tipy ako ušetriť na nákupe výbavičky pre bábätko:

  • Dajte si rozpočet: Každá rodina má iné možnosti, no aj v prípade, ak máte neobmedzený rozpočet, premyslite si, koľko chcete minúť.
  • Pripravte si zoznam základnej výbavičky: Zoznam vám pomôže myslieť na to, čo naozaj pre bábätko potrebujete.  Zoznam na stiahnutie nájdete tu.
  • Začnite riešiť výbavičku skoro a nakupujte priebežne: ja som začala po prvom trimestri. Dostatok vám dá priestor sledovať ceny aj ponuku bazárov – nebude vás tlačiť čas.
  • Sledujte online bazáre: bazoš, FB marketplace a bazár na Modrom koníkovi
  • Nakupujte v lokálnom second hande a pridajte sa do mama facebook skupín: Dobrý online second hand je brumla.sk, ale v lokálnych sekáčoch sú najlepšie ceny! Vo facebook skupinách nájdete celé balíky vecí na predaj.
  • Objavte staré poklady: Pozrite pivnice rodičov, či neostali nejaké veci po vás. Možno vám nejaké veci po deťoch ponúknu kamarátky alebo rodina – berte to!
  • Zmysluplné darčeky pre bábätko od rodiny: Povedzte rodine, nech vám nič nekupujú, že si chcete sami vybrať veci pre bábätko – ak napriek tomu chcú nakupovať, dohodnite sa, že si sami vyberiete, čo vám môžu kúpiť.
  • Myslite aj na budúcnosť: Ak plánujete viac detí, investujte do kvality. Aby ste mali produkty, ktoré vydržia viac. Kvalitné značky sa však stále dajú zohnať aj z druhej ruky, preto ani tu nemá zmysel nakupovať nové.

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.