Recenzie

CLINIQUE CLINIQUE ID recenzia

Spojenie pleťového séra a krému do jedného kroku mi prišlo ako geniálny nápad. Preto som sa rozhodla vyskúšať systém CLINIQUE ID od značky CLINIQUE a dnes, po spotrebovaní celého produktu vám konečne prinášam recenziu.

CLINIQUE ID je zaujímavý systém starostlivosti o pleť. V balení dostanete krém (alebo jelly) a pleťové sérum. V ponuke nájdete množstvo rôznych typov pleťových sér – v zásade na každý problém pleti. Pozrite si celú ponuku Clinique ID tu.  Zaujala ma aj možnosť zvoliť si hydratačnú emulziu alebo gél, ktorý je ľahší a vhodný na mastnú a zmiešanú pleť.  Vo finále tak dostanete úplne personalizovaný produkt starostlivosti o pleť, ktorý používate ako posledný krok v skincare, po čistení a tonizácii pleti.

Clinique ID si viete kúpiť samostatne krém (alebo gél) a sérum, alebo zvýhodnene ako sadu. Ja som si vybrala zvýhodnenú sadu pre suchú pleť na minimalizáciu pórov. Ideálne kombo pre moju pleť v zime, kedy som produkt začala používať.

 

 

CLINIQUE ID Sada na vyhladenie pleti a redukciu pórov pre suchú pleť  – recenzia

 

Balenie sa mi veľmi páčilo, krém pekne stál na poličke a vďaka strieborným prvkom vyzeral luxusne. Musíte však uznať, že na uskladnenie v kozmetickej taštičke toto balenie nie je veľmi praktické. Objem produktu bol štedrý a vydržal mi takmer 4 mesiace každodenného používania.

Sérum malo až zľahka gélovú textúru a krém, bol veľmi príjemná, neparfumovaná emulzia. Na pohľad pôsobil hutne. Na pleti sa však oba produkty pekne spojili a mastný pocit zanechali iba na chvíľu.  Po niekoľkých minútach ostala pleť pekne hydratovaná a rozjasnená – zdravo lesklá. Nakoľko ja v skincare milujem sérum s vitamínom C na ráno a niacinamide na večer, rozhodla som sa tieto produkty na mesiac vynechať a používať len Clinique ID. Aby som videla, aké má účinky na mojej pleti.

 

Výsledky po mesiaci používania Clinique ID ráno aj večer

Po mesiaci používania ráno aj večer som bohužiaľ videla len slabé výsledky. Sérum obsahuje AHA kyseliny, ktoré čosi určite robili. Tón pleti som mala zjednotený a zdalo sa mi, že pleť je prirodzene rozjasnená. Sľúbenú minimalizáciu pórov som si však nevšimla a tak som sa po mesiaci vrátila k mojej štandardnej skincare. Clinique ID som naďalej používala ako nočný krém a používala som ho aj ako denný krém vždy, keď som nepotrebovala krém s SPF.  Čo bolo asi 4x do týždňa. Tento krém som mala veľmi rada aj pod make up. 

 

 

Ako som spomínala prišla vyššie mi sada, v ktorej boli sérum a krém oddelene. Aby sa produkty spojili, stačilo jednoducho vložiť sérum do nádobky s krémom a krátko rozpumpovať. Práve dávkovanie musím pochváliť. Sérum a krém sa dávkovali rovnomerne. A hoci som sa pri pohľade na pomer veľkosti krému a séra bála, že sérum nevystačí na celé balenie, opak bol pravdou. Sérum sa prestalo dávkovať tesne pred koncom (viď. foto), no do poslednej pumpičky sa stále v malom množstve objavilo v kréme.

 

 

Aké je moje celkové hodnotenie Clinique ID?

Ak sa na produkt pozeráme ako na hydratačný krém, bol skvelý. Bol to teda taký vylepšený krém, ktorý robí niečo navyše. Netreba od neho však čakať zázraky. Ak má vaša pleť naozaj problémy, ktoré chcete riešiť starostlivosťou, zvoľte si radšej kvalitné pleťové sérum podľa problému. Clinique ID je však fajn pre ľudí bez väčších problémov s pleťou, ktorý chcú vylepšiť svoju starostlivosť o pleť a nechce sa im pridávať kroky navyše. Stačí si vybrať vhodnú sadu 😉

 

 

 

*barterová spolupráca s elnino.sk

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.