Tipy

3 knihy, ktoré mi pomohli mať šťastný život a menej starostí.

Netajím sa tým, že môj jediný životný cieľ je byť šťastná a tomu podriaďujem všetky moje rozhodnutia a reakcie. Verím na to, že šťastie netreba hľadať, že stačí zmeniť svoj pohľad na svet a rozhodnúť sa mať šťastný život. Áno, tak málo stačí na to, aby ste mali šťastný život – stačí sa rozhodnúť. Ako? Nuž popravde, na toto rozhodnutie musíte dozrieť ale možno vás inšpirujú aj tieto 3 knihy, ktoré mám veľmi rada. 

Knihy, ktoré vám dnes ukážem ponúkajú nástroje, ktoré vám pomôžu na ceste za šťastím. To, čo si z nich zoberiete a aplikujete do svojho života je len na vás.  Toto sú 3 knihy, ktorým vďačím za šťastný život a jednoduché riešenie starostí. Mám v nich vyznačené pasáže, ktoré si rada často pripomínam.

Ale ešte na úvod poviem. Neverím bájky typu “svet bohatých”, nemusíte sa báť – neukážem vám ukazovať knihy s instantným návodom na nekonečné bohatstvo. Pretože napokon šťastný život ani nie je o tom. 😉

 

Ako sa zbaviť starostí a začať žiť – Dale Carnegie

Kniha Ako sa zbaviť starostí a začať žiť od Dale Carnegie je v predaji od roku 1943 (WAU!) ale jej obsah je stále aktuálny. Kedysi som si robila starosti z každej drobnosti. Kniha mi ukázala, ako jednoducho sa dajú riešiť malé, každodenné aj veľké problémy a upozornila na to, že starosti ma nikam neposunú a môžu spôsobiť zdravotné problémy! Toto uvedomenie si, mi veľmi pomohlo na mojej ceste za šťastným životom.

V knihe mám nalepené záložky, ku ktorým sa naozaj často vraciam a metódy riešenia problémov využívam v každodennom živote. V podstate môžem povedať, že kniha ma naozaj zbavila starostí a začala som žiť. Ak by ste si mali z môjho zoznamu prečítať iba jednu knihu, nech je to táto.

 

Ako sa dostať do neba (a pritom nezomrieť) – Robert Kopecky

Knihu Ako sa dostať do neba… napísal muž, ktorý už 3x takmer zomrel. Raz som takmer zomrela aj ja a preto viem, že takáto skúsenosť dosť zmení pohľad na život a otvorí nové obzory. No a zažiť to 3x… Tento muž už naozaj musí byť odborník na šťastný život. Verte mi.

Kniha na vás môže pôsobiť aj trochu nábožensky ale tento rozmer dokážete ingorovať. Kniha obsahuje aj cvičenia na každý deň, ktoré vám skutočne pomôžu zmeniť nastavenie mysle.  Nástroje vám ukážu, ako sa dívať na rôzne situáciu, ako zistiť, čo je vaše životné poslanie a nasmerujú vás na správnu cestu za šťastným životom. Ak ste zvedaví, ako môžete zažiť nebo už na zemi, prečítajte si túto knihu. Je to vlastne návod.

 

The Art of the Good Life – Rolf Dobelli

Kniha  The Art of the Good Life je skôr zameraná na business ale nemusíte byť podnikateľ aby vám niečo dala. Takmer všetko v nej si viete preniesť aj do úplne bežného života. Okrem iného vám kniha ukáže, ako rozmýšľať, ako sa dívať na peniaze, ako správne tráviť svoj čas a nájsť si to, čo vás robí šťastným. V práci. Aj v živote.

Knižka je v podstate odpoveď na všetko, čo vás v živote trápi a je návodom na jednoduchší a šťastnejší život. No a napokon… zlepšíte si angličtinu.

Inšpirovala som vás? Ktorú knihu sa chystáte prečítať?

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.