Osobné zápisky,  Tipy

Dá sa zarobiť blogovaním?

Dá sa zarobiť blogovaním? To je otázka, ktorá po určitom čase začne trápiť každého blogera. A a sa vôbec nečudujem. Tiež som to tak mala. Blog sa rozbehne, spoluprác začne pribúdať a  aj keď ťa blogovanie baví stále viac, chceš blogovať kvalitnejšie s to si vypýta nejednú investíciu a hlavne veľa času. Ako teda zarobiť na blogu? BTW.: Komu sa nechce čítať, tak v závere článku je video o tejto téme.

Je prirodzené, ak chcete svoju záľubu premeniť na zárobok a určite sa preto necíťte zle. Aj ja som sa spočiatku cítila. Odvšadiaľ na vás vyskakuje názor, že by len bloger, ktorý bloguje od srdiečka, z presvedčenia a iba za baerter píše pravdivo. Nie je to vôbec tak. Každá spolupráca sa dá dohodnúť a aj naďalej budede písať iba o veciach, ktorým veríte. Akurát už to nebude zadarmo.

Ako na blogu zarábam ja?

Platené spolupráce sú len jednou z mála možností ako zarobiť blogovaním. A úprimne. Dnes majú firmy skôr záujem o platené príspevky na sociálnych sieťach, než o články na blogu.

Ja osobne mám najviac zarábam na predaji spätných odkazov, ktoré eshopy nakupujú kvôli lepšiemu SEO. Napíšem článok, odkážem v ňom na danú firmu a za to mi firma zaplatí. O recenziu produktov v podstate ani nemajú záujem. Ide im iba o odkazy. A ja to viem.

Druhú najväčšiu časť príjmov z blogovania tvorí u mňa reklama z reklamných systémov ako je napríklad Google AdSense. Túto reklamu umiestňujem hlavne do videí na YouTube, ale narazíte na ňu aj na mojom webe.  Necelá stovka mi cinkne na účet skoro každý mesiac a fakt to poteší. Viac o reklamných systémoch sa môžete dozvedieť v novej knihe pre blogerov. Práve kapitolu o zarábaní na blogu pomocou reklamných systémov som písala ja. 😉 

A napokon je tu ešte starý – dobrý affiliate a jeho provízne odkazy. Tie umiestňujem kde sa dá a ak niekto po kliknutí na odkaz na eshope nakúpi, dostanem províziu z predaja. Pár eur mesačne mi takáto reklama tiež hodí. Som zaregistrovaná v sieti Dognet.

Kniha pre blogerov – Tvorba úspešného zarábajúceho blogu

Práve v spolupráci so sieťou Dognet sme vytvorili knihu pre blogerov, ktorá ukáže cestu k úspešnému blogu – Tvorba úspešného zarábajúceho blogu.

Dá sa teda zarábať blogovaním? Dá.  🙂  A v najnovšej knihe pre blogerov sa dozviete ako. Na knihe pracovalo viac ako 40 autorov a medzi nimi aj moja maličkosť. (Pracovať na knihe bol vždy môj sen!) Dali sme do toho srdiečko a vznikla komplexná kniha, kde si naštudujete všetko, čo potrebujete vedieť aby ste mohli mať úspešný blog, na ktorom sa dá zarábať.

V knihe je všetko od založenia a nastavenia blogu cez marketingu a seo, až po právnu stránku zarábania. Kniha sa hodí ako začiatočníkom, tak aj pokročilým blogerom, ktorý chcú svoje blogovanie posunúť o level vyššie.

Pozrite si kto na knihe pracoval a stiahnite si free na webe Bloger Hero Academy. 

Inak. Knihu teraz môžete kúpiť za akciovú cenu na PantaRhei

Komu sa nechce čítať, tak tu je video o tejto téme:

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.