Tipy

Ako sa pobaliť na dovolenku?

Obdobie dovoleniek je plnom prúde a každá z nás už stála pred otázkou: Čo si mám vlastne zabaliť na dovolenku? Často sa balíme v strese a až na dovolenke zistíme, čo všetko nám chýba a naopak – čo všetko máme zbytočne navyše. Počas môjho života som si prešla všetkými štádiami ale rokmi som sa vypracovala na ženu, ktorá sa dokáže zabaliť do malej cestovnej tašky. Dnes sa s vami podelím o moje tipy ako na praktické pobalenie sa. 

Plánovanie je kľúčové

Keď ide o balenie, zistila som, že plánovanie je kľúčové. Asi nie každý to prežíva tak ako ja – dva týždne dopredu… Ale pred tým, než sa zabalíte, si skúste na 5 minút sadnúť k diáru a zamyslieť sa nad tým, čo budete na dovolenke robiť a v akých situáciach sa asi ocitnete. Potom si tieto situácie spíšte na papier a môžete si k nim kľudne písať aj veci, ktoré si potrebujete zabaliť. Napr.: pláž, sprcha, skin care, spánok, beh, hraničný prechod…

Ja osobne si robím kategórie podľa siutácií a tiež aj všeobecné kategórie: zábava, dôležité, lieky, elektro… Vďaka tomu, že si spíšem zoznam, si obvykle zabalím naozaj všetko. A pamätajte – Najdôležitejšie je zabaliť si poistku, doklady a peniaze – keby vám čokoľvek ostatné chýbalo, môžete si to kúpiť. (Ak teda nejdete mimo civilizáciu).

Vyskladaj si outfity

Najprv si na posteľ dám všetko, čo by som si chcela zabaliť a potom z tých vecí skladám outfity. Verte, veľké množstvo z toho čo by som chcela si nakoniec nezabalím ale vďaka tomu, že si vyskladám outfity a možné kombinácie dopredu, sa mi na dovolenke nestáva to, že by som mala tričko alebo sukňu, ktoré mi s ničím neladia a nakoniec ich prinesiem domov.

Osobne sa snažím zabaliť si veci, ktoré mi ladia s topánkami a klobúkom. A tiež veci, ktoré sa dobre kombinujú medzi sebou. Tiež mám rada šaty. Pri šatách proste outffit neriešite. Oblečiete a je to.

Mini balenia kozmetiky

Už dávno zo sebou netrepem plné balenia kozmetiky. Na čo. Naučila som sa používať cestovné balenia. Buď si svoje obľúbené produkty prelejem do praktických nádobiek na cestovanie – kúpite ich v každej trogérii alebo v tigeri, alebo si kúpim cestovné balenie v drogérii. Tiež nebol nikdy lepší čas ako na dovolenke, minúť všetky tie vzorky telových mliek, voňaviek a krémov na oči, ktoré máte doma 😉 Zabaliť na dovolenku sa vďaka tomu dokážete naozaj prakticky.

Ak dáte radi na kvalitu, pozrite sa v drogérii po miniatúrkach NIVEA. Nivea je značka, ktorej maximálne dôverujem. A tak, stavíte pri balení na kvalitu. V mini balení ponúkajú celú škálu kozmetiky: denný a nočný krém, šampón, sprchový gél, antiperspirant a dokonca aj mini micelárnu vodu. Bola som sa na to v drogérii pozrieť a všimla som  si, že majú v miniatúrkach aj ďalšie veci – napríklad opaľováky. Proste všetko, čo na dovolenku potrebujete!

Napriek tomu, že tu pejem ódu na miniatúrky – niečo z kozmetiky si balím aj v plnom balení. Vždy sú to veci na opaľovanie a tiež kvalitnú starostlivosť po opaľovaní (spálení). Beriem ich preto, lebo ich máme väčšinou s mojím frajerom spoločné a tiež preto, že sa natierame často a tak sa kozmetika rýchlo míňa.

Kvalitný krém po opaľovaní je must have! Hoď kameňom ty, kto si sa ešte nedopatrením nespálil. Občas sa to skrátka stane, aj keď sa veľmi snažíme tomu vyhnúť. Preto vždy balím niečo chladivé. Tento krém od NIVEA je pekný príklad kvalitného poopaľováku z drogérie. Chladí a upokojuje pokožku. Navyše je v praktickom balení s pumpičkou. Inak. Ja ho zbožňujem aj teraz po dovolenke na nohy po holení. Upokojí podráždenú pokožku a chladivý pocit mi vždy uľaví od ťažkých nôh.  

Olej na zvýraznenie opaľovania som ešte neskúšala ale veľmi ma zaujal. Ak sa niekam toto leto ešte dostanem určite ho vyskúšam a ak nie, počká na ďalšiu dovolenku. Má nové zloženie, ktoré nezanecháva škvrny na oblečení a tiež má praktickú pumpičku.

Vákuové vrecia na oblečenie

Vákuové vrecia sú moja tajná zbraň a to najmä vtedy, ak so sebou balím aj osušky alebo teplé veci – zaberajú vždy veľa miesta! Preto som si kúpila (v Jysku a Tigeri) vákuové vrecia, ktoré netreba vyfúknuť vysávačom – stačí ich zrolovať. Ušetrí vám to naozaj veľa miesta!

Kontrola

Pri balení si všetko ukadám po skupinkách na jedno miesto – na posteľ alebo na zem. Pripravím si tam úplne všetko od dokladov až po knihy. Pred tým, ako veci zabalím do tašky ešte raz prejdem zoznam a skontrolujem, či som na nič nezabudla. Verte či nie, aj tak ešte niečo nájdem a doplním!

Ešte začiatkom júla som bola na dovolenke a pred ňou som vám natočila ako sa na túto dovolenku balím. Pozrite si, čo som si na zabalila na dovolenku ja.

 

Aké sú vaše tipy na praktické zabalenie?

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Jeden komentár

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.