Tipy

Základná výbava pre šteniatko

Keď sme kupovali našu Ayru, nemali sme doma pre šteniatko nič pripravené – nevedeli sme totiž, či Axru na 100% budeme mať a tak sme výbavu neriešili. So šteniatkom sme potom mierili rovno do obchodu pre zvieratká nakúpiť potrebné veci. Nemyslím si, že to bolo správne – ceny v obchode boli premrštené a my sme boli v zhone. Preto si myslím, že je dobré sa na príchod šteniatka pripraviť vopred a mať doma týchto pár základných vecí. Všetko ostatné viete dokúpiť postupne, podľa potreby 😉

Kde nakupovať výbavu pre šteniatko?

Obchody pre zvieratká sú fajn, pretože si veci viete pozrieť, ohmatať a vyskúšať. Navyše v obchode pracuje aj skúsení personál, ktorí vám ochotne poradí. Avšak je ale potrebné navštíviť kamennú predajňu? Podľa mňa nie. V kamenných obchodoch si za všetko priplatíte. Odporúčam vám nakupovať na eshopoch. Ja mám veľmi rada eshop dobrá-miska.sk a môj tip je – využite dodatočné zľavy cez kupónový portál (napríklad.: bonipo.sk) a ušetrite ešte viac! Sú tam všetky možné eshopy aj súťaže.

Základná výbava pre šteniatko

  1. krmivo a pamlsky
  2. miska na jedlo a na vodu
  3. obojok
  4. vodítko
  5. šampón a kefa na srsť
  6. peliešok

Krmivo a pamlsky pre šteniatko

Krmivo vám väčšinou odporučí chovateľ a často balíček granuliek dostanete ku šteniatku. Je dobré šteniatku kúpiť rovnaké granulky a začať ich postupne meniť až kaď sa stratí stres so zmeny prostredia. TIP: Ak vám chovateľ žiadne granulky neodporučil, vyberte granulky s hypoalergénnym zložením bez kuracieho mäska – veľa psíkov má problémy s kuracím mäskom. Vyhnete sa tak problémom s trávením a pokožkou u psíka.

Nezabudnite objednať aj pamlsky 🙂 Môžete nimi psíka potešiť len tak alebo ich využiť na prvý tréning.

 

Miska na vodu a jedlo

Je dobré ak kúpite pre psíka dve misky – jednu na vodu a druhú na jedlo. Môj tip je, že kúpte radšej nerezové misky. Tie sa ľahšie udržiavajú čísté a tiež majú psíky menšiu tendenciu ich zničiť.

 

Vodítko a obojok pre šteniatko

Túto kategóriu netreba nijak zvlášť vysvetľovať a výber pomôcky je len a len na vás. Osobne však odporúčam kúpiť obojok s rezervou na rast psíka. Šteniatká rýchlo rastú a vyhnete sa tak častému nákupu obojkov. Ak sa rozhodujete či kúpiť flexi vodítko alebo obyčajne, kúpila by som obyčajné. Ak psíka ešte nemáte doma, nákup postroja by som odložila na neskôr, keď budete poznať miery šteniatka.

Šampón pre šteniatko

Je dobré mať doma pripravený už aj šampón pre šteniatko. Malí nezbedníci sa radi zamažú a ak psík býva s vami v byte, určite chcete aby bol čistý. Existujú špeciálne šampóny pre šteniatka. Ja však odporúčam šampón pre deti, sú oveľa šetrnejšie k pokožke a neštípu v očiach. Plnia však rovnakú službu – šteniatko ostane čisté a voňavé!

Ak máte psíka s náročnými chlpmi, odporúčam kúpiť aj vhodnú kefu – nás sa táto vec netýka, pretože Ayra má veľmi krátku srsť.

 

Aké sú vaše tipy na základnú výbavu pre šteniatko? Doplnili by ste môj zoznam?

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.