Recenzie

Dermacol Longwear cover make-up. Najlepší make up na mastnú pleť?

Už pár mesiacov registrujem na Instagrame nový make up od Dermacol, ktorý ma hneď zaujal svojou krycou a dlhotrvácnou schopnosťou. Rozhodla som Dermacol Longwear cover make up vyskúšať aj ja a objavila som najlepší make up na mastnú pleť!

Dermacol Longwear cover make up ako vylepšená Make-up Cover ikona

Určite všetci poznáte ikonický, super krycí make up Dermacol – Make up Cover. Táto klasika je trhu už od roku 1966 a našla si milovníčky po celom svete. Sama som tento make up kedysi skúšala a mala som veľký problém vybrať si z tej širokej ponuky môj odtieň.

Make up cover je dosť hutný make up so slabšou výdržou a tak je obľúbený skôr ako korektor. Nová generácia – Longwear cover make up by mala mať narozdiel od toho ľahkú konzistenciu, no zachovať si kryciu schopnosť.

Podarilo sa Dermacolu toto vylepšenie?

Dermacol Longwear cover make up – recenzia

Dermacol Longwear cover make up má balenie v praktickej tube s hygienickou pumpičkou, čo sa mi veľmi páči. Konzistencia make upu je príjemná, riedka a dobre sa s ňou pracuje. Najradšej make up Longwear cover zapracovávam do pleti štetcom alebo hubkou. Hubkou dosiahnem najkrajší a najprirodzenejší vzhľad. Pozor! Ak sa vám make up dostane na vlasy, je veľmi ťažké ho odstrániť.

Krytie make upu je brutálne! Aj pri použití hubky, ktorá väčšinou krytie zmierni tak v tomto prípade dostanem vysoké krytie už v prvej vrstve. Ak stále potrebujete použiť korektor, použite make up Longwear cover, ktorý funguje ako korektor výborne a dá sa vrstviť. Make up neodporúčam použiť ako korektor pod oči, pretože na to je veľmi suchý.

Dermacol Longwear cover make up sa príjemne nosí a na pleti ho takmer necítiť. Má SPF 15, čo veľmi chválim. Hypoalergénne zloženie sa mi páči tiež, make up pri nosení nezhoršil moju pleť. Make up sa neotiera – čo môžete vidieť vo videu nižšie. Celý deň som smrkala a make up to vydržal. Make up je vodeodolný, v pohode prežil dážď aj pot pri behaní. Z ruky mi čistou vodou nešiel umyť.

Dermacol Longwear cover make up má matný finiš. A tu prichádza môj problém. Aj keď je konzistencia príjemná na nosenie, efekt na mojej normálnej až suchej pleti bol veľmi neprirodzený. Sťažovali ste sa mi na to v spravách mnohé. Aj keď na kamere make up vyzerá skvelo, v realite je príliš suchý a matný. A tak make up nemôžem pudrovať. Fixujem ho sprejom. Make up bohužiaľ zvýrazňuje póry aj vrásky.

Čo sa týka výdrže, bohužiaľ u mňa 0 bodov. Už po niekoľkých minútach make up oxidoval, preto odporúčam vybrať si svetlejší odtieň ako potrebujete (v ponuke sú iba 4 odtiene). Po dvoch hodinách som mala make up zalezený vo vráskach a po necelých 10 hodinách som ho mala na pleti úplne rozbitý. Pozrite video. Takto si dlhotrvajúci efekt rozhodne nepredstavujem.

Je pravda, že som nepoužila primer ani fixačný púder, ale myslím si, že ak je make up dlhotrvajúci, mal by to zvládnuť aj sám o sebe – tak ako moje dva obľúbené make upy: HD make up od CatriceEsteé Lauder Double Wear.

Dermacol Longwear cover make up – zázrak na mastnú pleť!

Nemôžem povedať, že make up neodporúčam. Stále si myslím že make up je fajn, brutálne krytie využijem aspoň ako korektor a Dermacol Longwear cover make up odporúčam dievčatám, ktoré majú veľmi mastnú pleť. Budete ho milovať! Aj na Intagrame ste mi písali, že na mastnej pleti vydrží 12hodín a nedáte na neho dopustiť. Je to úplne iná skúsenosť ako mám ja. Preto pred kúpou zvážte, aký typ pleti máte.

Dermacol Longwear cover make up plusy a mínusy:

+ príjemná konzistejcia

+ na pleti ho necítim

+ vodeodolnosť

+ neotiera sa

+ SPF 15

+ brutálne krytie

– oxidácia

– príliš matný efekt (pre niekoho to bude +)

– slabá výdrž

VIDEO o Longwear cover make upe od Dermacolu

Pozrite si celodenný test make upu Longwear cover od Dermacolu na mojej pleti. Vo videu ho tiež porovnávam s HD make upom od Catrice a mojim obľúbeným Esteé Lauder Double Wear.

 

Tak čo? Chystáte sa túto novinku od Dermacolu vyskúšať?

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.