Pleťová kozmetika,  PRÍRODNÁ KOZMETIKA,  Recenzie,  top

Teší ma, Weleda.

Ako som vám avizovala v tomto videu, rozhodla som sa viac skúšať a testovať prírodnú kozmetiku. Jednou zo značiek prírodnej kozmetiky ktoré sa predávajú  aj v drogérii, je  Weleda. Takže keď som mala možnosť vybrať si z eshopu Weleda niekoľko produktov, ponuku som bez váhania využila. Vybrala som si balíček produktov, ktoré ma zaujali najviac, otestovala som ich a dnes vám teda píšem moje dojmy. 

Ja na prírodnú kozmetiku veľmi netrpím. Priznávam sa bez týrania. Používam akúkoľvek kozmetiku. Pre mňa je dôležité že mi sadne a nerobí šarapatu na pleti. Či už by to bola masť od bylinkárky alebo úplna chémia, kým na mňa funguje – ja som spokojná. Napriek tomu viem, že mnohým mojim čitateľom na zložení veľmi záleží a tak som sa rozhodla začať testovať aj prírodnú kozmetiku.  Verím, že vás aj takéto recenzie potešia. Chcem len aby ste brali ohľad na to, že do zloženia nie som fundovaný odborník.

Dnešný článok som venovala práve Welede. Ako som už spomínala, na značke Weleda mi je sympatické najmä to, že vybrané produkty sa dajú kúpiť aj v drogérii a to robí značku bližšou a dostupnejšou bežným smrteľníkom. Ďalším plusom tejto značky je fakt, že netestuje na zvieratkách. Zakladá si na ekologických štandardoch, čo môžeme vidieť aj na obaloch produktov. Na trhu je už od roku 1921.

Čo mňa trošku od tejto značky odrádzalo bol fakt, že mnoho ich produktov (aj sprchové gély) obsahujú alkohol. Tejto zložke sa snažím vyhýbať, pretože mám citlivú pleť. Napokon ale musím konštatovať, že v prípade tejto kozmetiky s ním problém nemám a nástup kamaráta akné sušinky sa nekonal a zatiaľ nekoná:)

A po vyčerpávajúcom úvode, môžeme ísť na recenzie.

V prvom rade som sa pri výbere vrhla na skincare. Nakoniec som si vybrala dva produkty.

Osviežujúce čistiace mlieko 2 V 1 

Mlieko Weleda je určené pre normálnu, zmiešanú pleť ale hlavne problematickú pleť s akné.  Malo by  pleť hĺbkovo čistiť, tonizovať a taktiež by malo bez problémov odstrániť make up. Toľko sľubov na obsah jednej malej modrej sklenej fľaštičky. Mlieko má citrusovú vôňu a pomerne tekutú konzistenciu, takže ho nanášam kozmetickým tampónom.

Osobne mlieko používam na rôzne spôsoby. Buď ako pomocníka na lenivý večer, kedy sa mi naozaj nechce čistiť pleť na mokro a túžim o dve sekundy zaspať. Pleť v takom prípade naozaj pekne vyčistí a mám pocit že stiahne póry. Ráno ma nečaká žiadne prekvapenie v podobe akné z nečistej pleti. Což sa u mňa ukáže hneď. Stačia mi na to max. 2 tampóniky. Najradšej ho však používam po čistení pleti na mokro gélom. Krásne pleť dočistí a stiahne póry. Takýto proces potom zakončím ešte ružovou vodou.

Mlieko po použití zanecháva na pleti lepkavý pocit, ktorý však po chvíľke prejde. Na odličovanie ho  neodporúčam, nakoľko dráždi v očnom okolí a štípe v očiach. Čo sa ale týka zvyšku tváre, nemá s odlíčením najmenší problém. Flakón nie je práve prakticky na cesty, nakoľko je dosť ťažký. Mliečko samo o sebe je fajn, spotrebujem ho celé ale či by som ho potrebovala znova? To si nie som istá.

Viac si o ňom môžete prečítať tu.

Mandľové čistiace mlieko

Za to mandľové čistiace mlieko Weleda určite potrebujem znova. Nie je parfumované a tak je určené aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Má ľahkú ale krémovú konzistenciu. Je skvelé na odlíčenie, pretože pleť nedráždi – upokojuje ju ale zároveň naozaj poctvio odlíči make up. Bez námahy rozpustí aj riasenku. Nemám čo dodať, nemám čo vytknúť. Odporúčam. Za mňa absolútna spokojnosť.

Viac o mlieku si môžete prečítať tu.

Okrem skincare som si vybrala aj pár ďalších produktov, ktoré ma zaujali. Ružové mydlo, krém na ruky a nechty ako aj balzám ktorého je plná blogosféra.

O ružovom mydle toho nemám veľa čo povedať. osobne ho používam denne na sprchovanie. Malo by byť však vhodné aj na pleť. Neskúšala som to. Čo sa ale sprchovania týka, nádherne vonia a pokožku zanecháva jemnú. Nevysušuje. Nenadchlo ale ani neurazilo.

Krém na ruky s Citrusovou vôňou je taktiež môj každodenný parťák. Mojim suchým rukám poskytuje intenzívnu hydratáciu. Má ľahké zloženie, no nevstrebáva sa rýchlo – čo mne osobne vyhovuje. Musím pochváliť aj vôňu, ktorá nie je vôbec chemická citrónová ale je to verná kópia čerstvej citrónovej šťavy. Čo sa týka regenerácie nechtov, neviem posúdiť, nakoľko ich mám stále nalakované. Krém sa mi ale páči a určite vyskúšam aj iné.

Weleda Tónujúci balzám na pery – rose

ťažko sa mi to píše, no tónujúci balzám na pery je za mňa sklamanie. Farba je síce pekná nevtieravá a perám dodá zdravý lesk, ale to je všetko. Bohužiaľ do hodiny od aplikácie mám pery stiahnuté, napnuté a pocitovo vysušené. Núti ma to opakovať aplikáciu balzámu, avšak aj po opakovanej aplikácii problém pokračuje. Ak celý deň nosím len tento balzám, večer mám pery suché ako po nánose tekutého rúžu. Neviem ako to je možné, pretože obsahuje jojobový olej a bambucké maslo. Opakovane som balzámu dala šancu avšak problém pretrváva. Za mňa tento produkt rozhodne nie.

Viac si o ňom viete prečítať tu.

Poznáte značku Weleda? Aký sú vaši favoriti tejto značky? Akú prírodnú kozmetiku mám ešte testovať? A moja posledná otázka je, viete mi odporučiť aj prírodnú dekoratívku? 

Hanka 😉

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

komentáre 2

  • Laura

    Väčšinu z týchto produktov som vyskúšala – okrem ružového mydla. Z balzamov som mala berry rose a ja som problém s vysychaním pier nemala, práve naopak, prekvapivo dlho boli hydratované. Na druhú stranu, každý je úplný iný, každému sadne niečo iné 🙂 Mandľové čistiace mlieko je naozaj veľmi super, veľmi jemné a pokiaľ má človek suchú pleť, ako napríklad ja, tak je s ním určite spokojný. A čo sa týka krému na ruky s citrusovou vôňou, tak ten je naozaj trochu mastnejší, vhodnejší keď je pokožka na rukách naozaj veľmi suchá, omnoho lepšie sa vstrebáva krém na ruky s granátovým jablkom 🙂

  • Janka Bianka

    To mandľové mlieko vyzerá dobre a ak neštípe v očiach tak je to niečo pre mňa. Od Weledy som toho veľa neskúšala, no Skin Food milujem. Je chválený na viacerých blogoch a úplne právom. Dá sa použiť ako nočný krém ak je pleť suchšia a tak isto ako krém na ruky či balzam na pery. Opäť raz skvelý univerzálny krém.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.