Recenzie

Calendula – slovenská kozmetika, ktorá ma veľmi prekvapila

Na testovanie kozmetiky, vyrobenej na Slovensku poviem vždy áno! Pretože mám pocit, že kozmetiky zahraničných značiek je v drogériách pretlak a vďaka ich masívnej reklame často prehliadneme Slovenskú výrobu. Kozmetiku Calendula som sama na pultoch prehliadala – ale len do doby, čo som ju mala možnosť vyskúšať. Teraz idem do drogérie zámerne po čistiace pleťové mlieko. Práve o ňom a o ďalších produktoch tejto značky vám dnes chcem niečo napísať. 

Calendula je značka, ktorá ma v drogérii nikdy neoslovila – možno to bolo nízkou cenou a lacne vyzerajúcimi obalmi. Ani som netušila, že ide o Slovenskú produkciu a tak keď ma oslovili, s radosťou som spoluprácu prijala. A tešila sa na testovanie. Značke Calendula som napísala akú mám pleť a oni mi sami vybrali produkty, ktoré by sa mi mohli hodiť. A musím povedať, že až na jeden produkt sa naozaj trafili.

Čo sa týka obalov, kozmetika postupne prechádza re-dizajnom a zvolili už omnoho krajšie nálepky s akoby slovenskou výšivkou. Grafika sa mi veľmi páči, no stále by som vytkla veľmi lacne vyzerajúce biele, plastové balenia. Chápem však, že pri takej nízkej cene dávajú skôr dôraz na obsah – čo sa mi pri testovaní potvrdilo, avšak určite by som značke odporučila viac vylepšiť obaly, pretože ako sa vraví: Obal predáva. 

Ako prvé ma v balíčku zaujal naozaj veľký gél na ruky. Ja som na antibakteriálne gély maniak a hneď som si ho preliala do menšej fľaštičky. Výhodou tohto gélu je to, že len čo vyprchá alkohol zanechá na rukách príjemnú kvetinovú vôňu. Považujem to za obrovské plus oproti iným podobným produktom.

Výhoda je samozrejme aj štedrý obsah za naozaj nízku cenu. Zvyšok balenia mi zoštátnil otec a máme ho v rodinnom aute. Je to skvelý pomocník na cesty a veľmi sme gél ocenili pri cestovaní na dovolenku.

Mojim skvelým pomocníkom v boji proti akné sa stal Ľaliafit gél. Jedná sa o produkt na prírodnej báze –  gél s antibakteriálnym účinkom vhodný aj na problematickú pokožku so sklonom k akné. Jeho hlavná úloha je upokojiť podráždenú pokožku a mne sa naozaj veľmi osvedčil na zapálené akné, ktoré dokáže krásne stiahnuť. Tiež sme ho používali na dovolenke na spálenú pokožku po opaľovaní a krásne fungoval. Celý som ho vypotrebovala!

Produkt, ktorý som tiež vypotrebovala a už si stihla kúpiť ďalšie balenie, je čistiace pleťové mlieko. Považujem ho za najlepší produkt, ktorý som od Calendule testovala a to pozor – nikdy som na pleťové mlieka doteraz nebola. Mlieko je jemné,  príjemné na pokožku a má slabulinkú vôňu. Používam ho na odličovanie a prvé čistenie pleti.

Veľmi ma prekvapilo, ako jednoducho dokáže odlíčiť make up. Používam ho aj na očný make up – moje oči vôbec nedráždi a po použití ma neštípu (čo mi robí väčšina odličovačov na oči). Navyše mi nezhoršuje ekzém, ktorý sa mi občas urobí na očnom viečku.

A čistí? Čistí! Po odlíčení som použila pleťovú vodu na kontrolu a na mojej pleti neostali nečistoty. Ja však napriek tomu ostávam verná klasike a po odlíčení mliekom si plť ešte vyčistím gélom. Moju spokojnosť s produktom potvrdzuje fakt, že už mám druhé balenie. Oceňujem praktickú pumpičku.

Produkt, ktorý mi bohužiaľ nesadol je pleťová voda s PH4. Po použití som mala pleť podráždenú, štípala ma a urobili sa mi nepekné šupinky. Odporúčam ju však na mastnú pleť, tam predpokladám, že naozaj môže pomôcť regulovať maz.

 

Kozmetika ma naozaj prekvapila a teším sa, že máme na trhu Slovenského výrobcu, ktorý robí fakt kvalitnú kozmetiku a ešte k tomu na prírodnej báze a za ceny, ktoré nebolia. Kozmetiku Calendula viac v drogérii neprehliadam, práve naopak – plánujem vyskúšať aj ďalšie produkty.

Tak čo, vyskúšate niečo od Calendule aj vy?

 

 

 

 

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.