Osobné zápisky,  Tipy

Neinstantne krásna – Nikoleta Vujisić

Keď som zachytila info o knižke od Niky, bola som nadšená! Keďže napísať knižku je aj môj veľký sen, fandím každému, kto to dokáže. Neinstantne krásna však nie je len knižka. Je to odpoveď na tiché volanie o pomoc všetkým, ktorí ju potrebujú. 

Kniha obsahuje 13 skutočných príbehov dievčat (a chlapca) trpiacich poruchami príjmu potravy. Jeden z príbehov patrí samotnej autorke.

Príbeh Niky som so zatajeným dychom čítala ešte na jej blogu. Keď o pol roka neskôr založila projekt Neinstatne krásna, veľmi som sa potešila. Znamenalo to, že Nika svoju chorobu prijala, porazila a rozhodla sa pomôcť aj ostatným dievčatám.  Nika začala žiť. Nika je zachránená. A teraz, ako sama hovorí, chce zachrániť celý svet!

A viete čo, Nika robí perfektné veci. A ak jej snaženie zachráni aspoň jednu dušičku, tak zachráni celý svet. Celý svet osôbky, ktorá to naozaj potrebovala. Ja si želám, aby ľudí s poruchou príjmu potravy bolo čo najmenej a aby Nika pomohla čo najväčšiemu počtu nich.

A čo knižka?

Je veľmi ťažké napísať recenziu na túto knihu. O to viac ma zarážali povrchné negatívne názory, ktoré som čítala na internetoch. Neviem ako niekto od skutočných príbehov o poruchách príjmu potravy môže očakávať románové čítanie vhodné na relax. Nuž ale…

Mne sa kniha paradoxne čítala veľmi dobre, bola napísaná ľahkým štýlom, ktorý by som dokázala naozaj rýchlo hltať, nebyť príbehov samotných. Boli ťažké, smutné a často ma nútili dať si pauzu. Našťastie každý z príbehov mal šťastný koniec. 

Kniha vo ne stále doznieva a už dlho sa mi nestalo, že by som sa k nejakej knihe myšlienkami toľko vracala. Kniha mi pomohla uvedomiť si, za čo všetko som v živote vďačná a pripomenúť, aký je život skvelý! Keď ho skutočne žijeme.

Myslím si, že kniha obsahuje odkaz pre každého z nás a je len na nás, či ho dokážeme objaviť medzi riadkami.

Po celý čas, čo píšem tento článok ma napadá jediné: Mali by ste si tú knihu proste prečítať!

 

 

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.