Osobné zápisky

Môj pochod za život

Dnešný článok mal byť o niečom inom. Ale keď som ale po dni offline ráno otvorila faceboočik bol to samý potrat, Daniel Hevier a pochod za život. A tak som si dnes vyhlásila vlastný pochod za život!

Ako začať. Nuž. Dnes kráčajú všetci za všetko a chcú slobodne vyjadriť svoj názor, čo je skvelé. Existuje veľa pochodov a osobne tieto stretnutia komunít veľmi podporujem. O to viac ak sú s krásnym cieľom. Ako napríklad Walk for cure. Kiež by sa konal aj u nás. Je to pochod za nájdenie liečby pre pacientov ako som ja. No a potom existuje ešte pochod za život…

Pochod, kde vládne stredoveký názor, kde nie je logika a kde sa stretáva kresťan s kotlebovcom. A sú za spoločnú vec. Sprísniť potraty na Slovensku. Veľmi ma zaráža, kto každý pochoduje za život. Polovica môjho friendlistu bola.

Boli aj takí, ktorí majú tetovanie, piercing, farbia si vlasy a holia nohy. Slobodne sa rozhodujú čo všetko so svojim telom urobia. A pochodujú proti rozhodnutiam. Lebo v tom, čo urobí svojmu telu by sa žiadna žena slobodne rozhodnúť nemala. V tomto nie. Pritom nútené tehotenstvo spôsobí žene oveľa väčšie následky ako tetovanie.

Boli aj takí, ktorí sú eko, bio, raw, zero waste, nakupujú secondhand, bezobalovo a len do vlastných vreciek. Ešte minule tvrdili, že zem je preľudnená. Ale zdá sa, že človek (ničiteľ prírody) navyše im napokon príde ako ekologické riešenie.

Boli aj takí, ktorým vadí, že sa plnia útulky, ale plnšie detské domovy by im asi nevadili. Boli aj takí, ktorí chcú dopriať všetkým deťom šťastný domov. Ale iba vtedy, ak si ich nechce adoptovať dvojica rovnakého pohlavia – to potom prrrr.

No a napokon boli aj takí, ktorí mali vlastný príbeh. Pochodujú lebo sa ich to týka. Lebo keby neboli ich rodičia striktne pro-life dnes by tu neboli. Lebo to ich mamka riskla a rozhodla sa, že si ich nechá. ROZHODLA SA. To si naozaj nikto neuvedomuje, že sa ROZHODLA, čo so svojim telom urobí?!

A tak som sa rozhodla, že ak môžu oni, budem pochodovať aj ja. Dnešok som vymenovala za môj pochod za život.

Dnes kráčam.

Kráčam, lebo som za život.

Kráčam, lebo som za šťastný a naplnený život.

Kráčam, lebo som za slobodný život plný akýchkoľvek slobodných rozhodnutí.

Kráčam, lebo nechcem aby ženy, ktoré sa rozhodnú pro-svoj-life bez dieťaťa, boli za toto rozhodnutie odsudzované.

Kráčam, lebo som za to, aby sa všetky deti narodili do milujúcej rodiny.

Kráčam, lebo som za to, aby všetky deti boli chcené.

Kráčam, lebo nechcem aby boli deti opustené hneď po pôrode.

Kráčam, lebo som za šťastné detstvo v akejkoľvek rodine. Ale v rodine.

Kráčam, lebo si želám žiť v štáte, ktorý miesto sprísnenia potratov radšej viac podporí slušné rodiny, ktoré sa rozhodli deti mať.

Kráčam, lebo si želám žiť v štáte, ktorý bude riešiť problémy súčasnosti, nie návrat do stredoveku.

Kráčam, lebo si želám žiť v štáte, ktorý nebude nútiť ženy rodiť deti a ničiť tak krehké dušičky týchto žien.

Všetkým deťom želám, aby sa MOHLI narodiť do milujúcej rodiny a boli ROZHODNUTÍM, ktoré bude robiť radosť všetkým okolo. Ľudia, buďme prosím viac tolerantní a nenúťme tie malé bezbranné stvorenia narodiť sa ako nechcené bábätko rovno do tohto sveta.

 

 

 

Disclaimer: Týmto článkom nepropagujem hromadné potraty. Chcem len, aby ľudia dodržiavali súkromie ostatných a rešpektovali osobné rozhodnutia, pretože nech už sa ktokoľvek rozhodne akokoľvek má na to určite silný dôvod. Nikto si nezaslúži byť odsúdený len preto, že nekoná v súlade s Vašou mienkou. Žiadne dieťa si nezaslúži žiť ako nechcené.

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.