dove_nourishing_secret
Osobné zápisky,  Recenzie,  Recenzie kozmetiky,  Zo života

DOVE Nourishing Secrets a naše malé rituály

Dnešný článok bude opäť zo života. Každá z nás ma malé (aj veľké) rituály krásy, ktoré robíme za zatvorenými dverami – keď si ukradneme chvíľku len a jedine pre seba. Miestnosť sa premení na náš súkromný vesmír do ktorého nepustíme nikoho. Ani naše drahé polovičky. Každá z nás má taký rituál, po ktorom sa cítime krajšie, šťastnejšie, uvoľnenejšie a tak spokojne, že sme si dopriali výnimočnú starostlivosť. Samé sebe. 

Naše rituály sú rôzne. Môže to byť CELÁ tabuľka čokolády za zatvorenými dverami, čerstvo si nalakovať nechty alebo aj dobrá hudba na ktorú sa potajomky vytancujete, keď nikto nie je doma… Čokoľvek čo robíte, keď si venujete chvíľku pre seba. Iba pre seba. Poznáte svoje rituály? Ja mám v tých mojich úplne jasno.

Milujem, keď…

Milujem, keď si voskom dokonalo upravím obočie a zastrihnem ho s nožničkami.

Milujem, keď si môžem odlakovať nechty (na rukách aj na nohách), urobiť peeling rúk aj nôh a nahrubo naniesť krém alebo vazelínu. A  potom iba čakám. Asi pol hodinu ležím. Nohy mám vo vzduchu aby nezamastili gauč a rukami radšej nič nechytám. Pozerám videá, lebo knihu by som zamastila. Slasť. A potom si dokonalo nalakujem nechty. Dám si base aj top coat. A doprajem si na to lakovanie veľa času. Ak mám obdobie “gélových”, tak sa to lakovanie týka iba nôh. Ozaj. Navštíviť nechtárku… to je tiež taký môj čas za odmenu.

dove_nourishing_secret

Milujem, keď sa môžem naložiť do vane. Ideálne ak sa tam so mnou naloží aj pohár vínka. Kým sa mi napustí voda tak si odmaľujem tvár, doprajem si extra peeling a čistenie a nanesiem si masku na tvár a na hrubo olej na vlasy. A takto omaskovaná si hoviem v pene a nezdravo horúcej vode. Slasť. Obvykle sa mi podarí aj čítať knihu a až studená voda ma vyženie z vane. Keď som takto vo vani, dokonalo si oholím celé telo. Dám si záležať. Pri sprchovaní sa mi to takto detailne nikdy nepodarí. Urobím si peeling. Najradšej mám doma vyrobený (stačí cukor s kokosovým olejom). Slasť! A tiež si veľmi precízne umyjem vlasy. Veľmi precízne. Šampónujem dva krát. A masírujem si hlavu. Slasť. Z kúpeľne odchádza iný človek. Môj frajer mi sľúbil, že aj keď raz budeme mať deti a dom s vaňou, budem sa môcť na hodinu stratiť, naložiť sa do peny a neexistovať pre svet. Dúfam, že to naozaj bude tak! 😀

Milujem, keď mám cez víkend pomalé ráno. Keď si urobím kávu (nič fancy, proste nescafé s mliekom) a pripravím si k tomu niečo dobré. Buchtičku, croissant alebo tak. A zjem si to s vyloženými nohami ešte v pyžame. A potom nikam nemusím. Potom som proste doma.

No a najlepšie je, keď mám dostatok času na to, aby som toto všetko urobila naraz v jeden deň! Schválne… napíšte mi aké sú vaše rituályAko vyzerá váš čas “iba pre seba”? 

A žienky… Necíťte sa previnilo, keď chcete čas pre seba!

Nie je to sebecké (a ak áno, tak iba zdravo) a nikto by vám to nemal vyčítať. Proste ak k sebe pripojíte ďalšiu osobu už to nebude ono. Aj keby sme občas chceli. Neuvoľníme sa tak, ako keď sme úúúúplne samé. Ak nechceme splynúť s prostredím a chceme si zachovať samé seba a zdravý rozum, potrebujeme chvíľku pre seba.  A aj keď mám veľké šťastie a po svojom boku mám veľmi starostlivého partnera, občas potrebujem aj ja starostlivosť sama od seba pre seba. Doprajte si ju tiež!

DOVE Nourishing Secrets

Práve rituálmi krásy (ale skôr tými menej súkromnými) žien z celého sveta sa DOVE inšpiroval pri tvorbe rady Nourishing Secrets. Do svojich výrobkov zakomponoval prírodné ingrediencie, ktoré sú známe svojim účinkom na krásu.  A vďaka tomu môžete premeniť  každé sprchovanie, umývanie vlasov či krémovanie na malý rituál krásy.

dove_nourishing_secret

DOVE produkty mám rada a ani balíček, ktorý mi prišiel ma nesklamal. Úplne najviac si užívam hutný, telový krém s kokosovou vôňou. Teraz na chladné obdobie mi veľmi vyhovuje a používam ho ako na celé telo, tak na chodidlá a aj ruky pred spaním. A tá vôňa!

Okrem produktov, mi je značka DOVE veľmi sympatická, aj vďaka kampaniam a myšlienkam, ktoré propaguje.

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.