Osobné zápisky

2019 – TO bol teda rok!

Vitaj 2020! Rok 2019 bol najrýchlejší rok môjho života. Bol to naozaj intenzívny a nie úplne jednoduchý rok. Bol to rok, v ktorom som veľa cestovala, veľa pracovala, cvičila, pribrala, schudla, zahorela aj vyhorela. Rok, v ktorom sa stratila a zároveň aj našla. Rok, ktorý ma naučil viac oddychovať a pripomenul mi cenu môjho zdravia a šťastia. No a hlavne – bol to rok, ktorý som celý prežila milovaná a zamilovaná.  Ako hovorím, bolo to naozaj intenzívne. Poďme si to zhrnúť! 

Do roku 2019 som vstúpila veľmi šťastná a cítila som sa byť na správnom mieste. Stále to trvá a za svoj život som naozaj vďačná. V januári 2019 dostal môj blog nový dizajn a ja som opäť začala aktívnejšie blogovať.  Aj keď povedzme si úprimne, stále to nie je ako za starých čias, keď som písala jeden až dva články denne. Kto to tak mal tiež?

Veľa práce, depresia a Praha

Koniec januára ma tiež zasiahol kolotočom práce. Okrem práce, ktorú som mala v agentúre, sa na mňa totiž začali lepiť nový, vlastný klienti a ja som vážne začala uvažovať o tom, že zo mňa bude freelancer. Veľa práce ma nakoniec dobehlo. K tomu sa pridala dlhá zima, vstávanie za tmy, návraty z práce za tmy a dementi za volantom. Začala som byť často veľmi smutná a žila som naozaj pre iba pre obedové pauzy, odchody z práce, piatky a víkendy.

V tom čase sa ozvala Viki s myšlienkou usporiadať zraz blogeriek z východu a podporiť tak našu komunitu. Nadšene som sa pridala k organizácii eventu – vtedy sme ani nevedeli, aká veľká vec z toho nakoniec bude. Prvý Blogger Meet sa uskutočnil v marci a mňa táto úspešná akcia poriadne nakopla!

A tak som sa rozhodla čiastočne odísť z agentúry a byť 50% freelancer. V tom čase sme spolu s kamošom Števom začali riešiť knižku pre blogerov. Bola to pre mňa nová a zaujímavá skúsenosť. Na veľkú noc sme spolu s Mirkom a jeho rodinou išli na výlet do Drážďan a Prahy, čo bol pre mňa splnený sen. Drážďany boli nádherné a dostali ma. Praha bola tiež pekná, no plná turistov. Určite sa však do Prahy chceme ešte vrátiť!

 

Koniec akné, 25ka a štátnice

Na jar som sa zbavila akné a keďže sa mi dodnes nevrátilo (klop, klop) môžem povedať, že som a ho naozaj zbavila. Pripisujem to kolagénu. Inca collagen pravidelne pijem a  Collagen for beauty používam ako masku na pleť. Tiež som na jar vážila najviac kg za celý môj život, no paradoxne som v tom čase aj najviac cvičila. Prírastok hmotnosti mi robil aj nerobil radosť.  A tak som sa v druhej polovici roka snažila schudnúť späť.

Na konci apríla som oslávila 25. narodeniny! 25ka je ten vek, po ktorý som si svoj život od malička plánovala a predstavovala. Pred desiatimi rokmi by som vám povedala, že v 25ke už chcem mať po vysokej škole, vlastné bývanie a porodené dve deti. Samozrejme, že sa nič z toho nestalo a tak všetko po 27.4. 2019 je v mojom živote už iba čistá improvizácia. A vôbec sa nesťažujem!

To už sa ale začal blížiť jún, v ktorom ma čakali štátnice. Opäť raz. Chuť do učenia mi chýbala. Opäť raz. Rozmýšľala som, či tam vôbec ísť, keďže som si z celej logopédie pamätala iba roky a omáčku. Keď som zistila, že nie som v zoznamoch a že ma študijné oddelenie zabudlo prihlásiť na štátnice… Aj keď moju prihlášku mali (true story)… už som si naozaj myslela, že je to osud a navždy mám byť 5/6 Mgr.

Mirko ma presvedčil. Urobili sme si výlet a ja som to šla skúsiť. Mala som viac ako dostatok šťastia, vytiahla som si milovanú históriu, dostala Áčko like a boss a odniesla si titul MGR. Takže držte svoje deti, mám titul, a kedykoľvek ho môžem použiť. Aj keď teraz ostávam v marketingu, raz možno pokazím práve vaše dieťa.

 

Ukrajina a šteniatko

Po štátniciach ma môj Mirko zobral na dovolenku. Šli sme spolu s jeho rodinou na Ukrajinu, do Odessi. Bola to perfektná dovolenka a plná zážitkov. More bolo super a malé maršrutky si budem navždy pamätať. Ukrajina sa mi veľmi páčila a verím, že si to niekedy zopakujeme.

V júli som dosť riešila svoje zdravie. Prekonala som zápal maternice (au) a bola mi doporučená operácia osmičiek, na ktorú som nakoniec nešla a druhý názor lekára mi tak ušetril veľa peňazí.  Oba problémy sa nakoniec rýchlo vyriešili a ja som mala pred sebou príjemné leto. Taktiež sme v júli začali riešiť druhý Blogger meet a Mirkovi som prvý krát ukázala moje rodné mesto.

Môžem povedať, že na celom roku 2019 bol môj vzťah s Mirkom to najlepšie! Užívam si že sme spolu, že sa máme radi, nehádame sa a ja vďaka nemu vždy viem, že všetko zvládnem a že všetko je, ako má. Začiatkom augusta sa náš život zmenil o 180°. Kúpili sme si šteniatko! O tom, aké boli prvé mesiace s Ayrou, si môžete prečítať v tomto článku. Dúfam, že aj v roku 2020 nám bude s Mirkom rovnako dobre.

 

Izrael, home office a Blogger meet

V septembri sa uskutočnil druhý Blogger meet! Bol ešte lepší ako prvý a tak sme si povedali, že do konca roka urobíme ešte jeden. Hneď po evente sme tak začali organizovať ďalší. Organizácia týchto eventov ma naozaj veľa naučila. S dievčatami tvoríme super tím a organizácia tretieho eventu nám išla asi najľahšie. Baby, teším sa na ďalší!

Na jeseň som začala pracovať iba z domu a cítila som, že je to takto lepšie. Prestala som sa ponaháňať, spomalila som a mohla som si deň zorganizovať tak, aby som všetko krásne stihla. Každodenné dochádzanie mi vôbec nezačalo chýbať a na prácu z domu som úprimne zvykla. Home office nie je pre každého, no ja som sa naučila byť produktívna aj doma a už by som nemenila.

Koncom októbra sme ja, mamka a sestra išli na pár dní do tepla – do Izraela, ktorý nám mamka chcela ukázať. Vôbec sa nečudujem, že mamka chodí do Izraela každý rok – bol nádherný. Aby bolo jasné, nebol to žiaden náboženský trip. Sme klasické turistky. Pamiatky a mŕtve more! Zážitok. Mamka nám ukázala malú pláž s bielou soľou namiesto piesku. Voda tak mala azurovú farbu. Iba si ľahnete na vodu a kocháte sa. Veľmi  sme si to užili.

 

Knižka pre blogerov a nové výzvy

V novembri konečne vyšla knižka pre blogerov, na ktorej sme pracovali. Podieľalo sa na nej až 40 autorov. Dali sme do toho srdiečko a vznikla komplexná kniha, kde si naštudujete všetko od založenia a nastavenia blogu cez marketingu a seo, až po právnu stránku zarábania.  Kúpiť sa dá v každom kníhkupectve alebo online – na Pantha Rei má super cenu.

Knihu sme krstili v decembri na treťom Blogger meete a ja som bola rada, že sa krst odohral na východe. Naplnila sa tak myšlienka Blogger meetu – pracovať s blogerkami aj na východe. Krstnou mamou knižky sa stala skvelá Lapkinn. Mimochodom tretí Blogger meet v jednom roku?! O tom sa nám ani nesnívalo! Vianoce sme odštartovali s mamkou na koncerte Tomáša Klusa, kam chodíme každý rok. Tento krát hral s orchestrom a jeho pesničky tak nabrali úplne inú dimenziu.

 

Ani neviem ako, bol tu koniec roka 2019. Koniec najrýchlejšieho roka môjho života. Až pri písaní tohto článku som si uvedomila, čo všetko som v roku 2019 zažila. Silvester sme s Mirkom oslavovali opäť doma, pri telke, no teraz s nami bolo aj naše šteniatko 🙂 Som za oboch (aj celú moju rodinku) nesmierne vďačná.

Hneď po novom roku som nabrala odvahu a prijala jednu veľkú výzvu. Dúfam, že bude znamenať úplnú zmenu v mojom profesijnom živote a nateraz vám môžem prezradiť len toľko, že žiadne stretnutie vo vašom živote nie je náhodné.

Tento rok som sa rozhodla nedať si konkrétne ciele, snaha o ich splnenie ma minulý rok dohnala k šialenstvu. Sebe aj vám želám viac spomaliť, mať viac odvahy, robiť iba dobré rozhodnutia, byť zdravá ako to len pôjde a hlavne – byť šťastná a milovaná. Lebo napokon život je rýchli a prežiť ho v šťastí, zdraví a láske je to najdôležitejšie.

 

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.