Recenzie

Moje poprvé s prírodným make upom

Takto pred rokom som začala používať viac prírodnej kozmetiky. Momentálne tvorí väčšinu mojej rutiny v starostlivosti o pleť. A aj napriek tomu stále nie som v tíme “super prírodná”. Naozaj si nemyslím, že by sme mali vyhodiť všetku kozmetiku do koša a používať len prírodnú. Oba druhy kozmetiky majú svoje plusy aj mínusy a pre mňa je najdôležitejší efekt na pleti. Aj prírodná kozmetika vás môže podráždiť a naopak “obyčajná, chemická” vám môže pomôcť. Keď som ale začala viac používať prírodnú kozmetiku v starostlivosti o pleť, prirodzene som sa začala zaujímať aj o tú dekoratívnu.

O prírodnej, dekoratívnej kozmetike sa vo všeobecnosti traduje, že efektom je horšia ako tá “chemická”.  A mňa tiež ešte nepresvedčila o opaku. Naposledy som vyskúšala kompaktný make up od Annemarie Börlind a neuveríte… Veľmi milo ma prekvapil. Predčil moje (aj keď nie vysoké) očakávania a zaradil sa k produktom, ktoré používam denne. Stále si však nemyslím, že prírodná dekoratívka je rovnako dobrá ako tá chemická.

Keď som si na eshope naureus.sk vyberala make up na testovanie, nemyslela som si že siahnem práve po kompaktnom make upe. Nie je to moja obľúbená forma make upu. Nakoniec ma ale presvedčila vysoká krycia schopnosť, ktorú v popise produkt sľuboval. A krytie… to ja potrebujem.

Z krycej schopnosti som padla na zadok!

Make up má matný čierny obal, pôsobí jednoducho ale pekne. Vo vnútri sa schováva veľké, dobre použiteľné zrkadlo. Za mňa je to naozaj praktická vec a ja osobne zrkadlá v produktoch rada používam – nie len na cestovanie, ale aj na bežné líčenie. Tiež sa vo vnútri nachádza hubka, ktorá sa dá bez problémov použiť a make up dobre zapracuje do pleti. Nie je to však hygienická forma aplikácie. Preto odporúčam hubku po čase vymeniť za novú. Čo na balení oceňujem, je mriežka pod hubkou. V časti kde máte položenú hubku je balenie mriežkované a tak je hubka na vzduchu a nedusí sa zabalená v make upe.

Čo sa týka produktu samotného, make up má ľahkú, krémovú konzistenciu, ktorá ani pri skúške na ruku nepôsobí mastne. Na prvý pohľad ma zaujal a potešil dobrý odtieň Ivory. Je skutočne svetlý a má skôr neutrálny podtón. Na to, že som make up vyberala z eshopu mi odtieň pekne sadol. Je natoľko svetlý, že je vhodný pre mňa ako bleduľku aj teraz v zime. Táto skutočnosť ma naozaj potešila, pretože s odtieňom make upov mám často naozaj problém.

Zloženie kompaktného make upu od Annemarie Börlind

Make up je plný prírodných zložiek, ktoré pomáhajú pleti. Jeho zloženie bojuje proti tvorbe vrások. Upokojuje aj podráždenú pleť. Či mi pomohol bojovať proti vráskam, potvrdiť neviem. Ale pleť naozaj upokojuje. Nakoľko ma trápi akné, môžem potvrdiť že make up mi nespôsoboval ďalšie problémy a mala som pocit, že zapálené akné sa mi hojí rýchlejšie. Viac o zložení si môžete prečítať na stránkach naureus.sk. Je to tam pekne rozpísané.

Čo sa týka aplikácie, make up môžete naniesť mokrou aj suchou hubkou. Ak chcete vysoké krytie odporúčam aplikovať suchou hubkou. Z toho krytia som padla na zadok. Pri nanášaní morkou hubkou je krytie ľahké, ale efekt na pleti krajší. Prirodzený a rozjasnený. Make up sa mi neosvedčilo nanášať štetcom, ani prstami.

Má kompaktný make up od Annemarie Börlind make up nevýhody?

Samozrejme. Veľmi rýchlo sa míňa. Mne nevydržal ani dva mesiace aktívneho používania a teda aj keď sa to na prvý pohľad nezdá,  jeho cena sa môže vo finále predražiť.

Ďalšou pre mňa nevýhodou je výdrž. Osobne sa líčim ráno o 6:30, domov prichádzam okolo 17:00. Po každodennom make upe chcem, aby mi na pleti vydržal aspoň 10 hodín. Neočakávam, že bude v bezchybnom stave. Chcem len, aby ho stačilo iba malinko poupraviť. Tento make up sa už  po obede začne výrazne strácať z okolia brady, úst a nosa. Teda z mojich “mastnejších miest”.  Keď prídem domov, ne je to úplna katastrofa ale ak by som ešte niekam chcela ísť, musela by som si ho naniesť znova. Make up k dlhotrvajúcim teda rozhodne neradím. Pre jeho liečivé schopnosi, som ale ochotná mu to odpustiť a používala som ho denne.

Vďaka vysokému krytou a hojivému efektu by som tento make up mohla doporučiť na každodenné nosenie práve pre aknóznu pleť. Ja som si tento make up veľmi užila.

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.