Dekoratívna kozmetika,  Recenzie

TimeWise Rozjasňujúca podkladová báza a Maui gardens paletka

Dnes si rozoberieme druhú časť marcového balíčka od Mary Kay. V prvej časti ste si mohli prečítať moje recenzie na čistiacu kefku na tvár a hydratačné tonikum TimeWise, ktoré sú kvalitné a denne ich používam. Ako dopadla dekoratívna kozmetika z balíčka?

V tomto článku  si môžete prečítať recenziu na rozjasňujúci make up TimeWise a quatro očných tieňov Pure Dimensions v odtieni Maui Gardens. 

TimeWise Rozjasňujúca podkladová báza

Pod pojmom “podkladová báza” sa schováva make up. Tento make up z rady TimeWise patrí k bestsellerom Mary Kay.  V ponuke je okrem rozjasňujúcej, ktorú som si vybrala ja aj matujúca varianta.

Rozjasnujúca podkladová báza je určená pre normálnu až suchú pleť a práve preto, som si ju vybrala. Moja pleť je dehydrovaná. Make up je v tube z ktorej sa vytláča, čo je fajn hygienické a pri make upoch uprednostňujem buď pumpičku alebo práve takúto tubu. Musím pochváliť širokú škálu odtieňov, ktoré sú v ponuke. Od najsvetlejších po tmavé. Na leto MK zaradila do predaja aj najtmavšie odtiene. Myslím že každý si nájde ten svoj.

Navyše make up má v sebe pigmenty ktoré sa prispôsobujú farbe pleti, čo môžem potvrdiť.

Make up má krémovú konzistenciu a obsahuje drobný shimmer. Drobné trblietky sú síce na pleti viditeľné ale nič hrozné to nie je. Tieto čiastočky odrážajú svetlo a tak make up prejasní pleť. Konzistencia je ideálna na suchú pleť, pretože pri nanesení nezvýrazní šupinaté miesta na tvári.

Make na pleti pôsobí ako pokožka, odhliadnuc od shimmeru, vyzerá to dosť prirodzene. A skutočne sa dá vrstviť, čo ma milo prekvapilo. Dá sa tak krásne vrstviť, že aj po tretej vrstve vyzerá ako pokožka – len sa zvýšilo krytie. Za čo Mary Kay naozaj chválim.

Okamžite po vytlačení z tuby make up oxidoval, čo ma desilo ale po nanesení na pleť sa prispôsobil farbe pleti a nepôsobil oranžovo.

Ako môžete vidieť, make up má v prvej vrstve ľahké až stredné krytie. Rozhodne nezakryl všetko, no pekne zjednotil pleť. Make up má po nanesení saténový až polo matný finiš a pleť pôsobila zdravo. 

Má to aj drobné nevýhody…

Nevýhoda tohto make upu je výdrž. S ktorou som naozaj bojovala a snažila sa ju predĺžiť. Rôzne som kombinovala podklad, púder a fixačný sprej s ktorými mám dobrú skúsenosť. Normálne s výdržou, pretože mám suchú pleť problém nemám a pri tomto make upe sa mi to nepodarilo vyriešiť.  Už po troch hodinách som ho mala z centra tváre fuč a o tom, že by vydržal celý deň som mohla len snívať.

Druhá nevýhoda je práve jeho rozjasňujúca schopnosť. Pleť sa veľmi rýchlo začala lesknúť a po troch hodinách som bola skôr mokrá , než prejasnená. Finiš bol naozaj dewy,  čo sa niekomu môže páčiť. No ja to považujem za mierne mínus, pretože bežne sa  nemusím počas dna pudrovať.

Čo bolo v mojom prípade mladej, suchej pleti skôr mínusom – bude plusom pri starnúcej pleti. Preto make up odporúčam ľudom s mdlou, suchou a starnúcou pleťou. Je výživný, hydratačný a  rozjasňujúci – na čo si treba dať pozor. Nie každá starnúca pleť potrebuje takéto rozjasnenie.

Suma summarum, make up považujem za fajn kúsok – dostal ma najmä prirodzeným efektom na pleti a schopnosťou ľahkého vrstvenia.  Cena (17€) je v tomto prípade primeraná až nízka, pretože takýto efekt často nemajú ani high end make upy.

Maui Gardens paletka

Kde ale cenu nepovažujem za primeranú je paletka z rady Pure Dimensions, quatro Maui Gardens. Nemyslím to zle, ale ak niekto zaplatí za farebné quatro 44,50€ považujem to už za investíciu. Táto cena sa už rovná high end kozmetike a tak by aj kvalita mala byť porovnateľná. A obávam sa že úplne nie je.

Keď som si paletku swatchla po prvý krát na ruku, odpadla som z pigmentácie. Tá je naozaj vysoká a tiene sa ťažko z ruky zmývali. Pekne sa prichytili na kožu a naznačovalo to že budú dobre držať aj bez podkladu. A je to naozaj tak. Aj na viečku skvelo držia a dokonca mám pocit že nezaliezajú ani do vrások.

Problém majú ale so strácaním. Ako som raz ťupla tieň na viečko už sa ťažko blendil do stratena a stále tam tak nejak ostával obrys. Preto je dobré tiene nanášať rovno krúživými pohybmi a chlpatým štetcom.

Rovnako pigmenty majú problém so zachytením sa na štetec – ako ste mohli vidieť v tomto videu. To je ale normálne pri zapečených tieňoch. Preto je dobré nanášať ich prstom alebo navlhčeným štetcom.

Ďalšia vec ktorú vo vzťahu k cene musím bohužiaľ vytknúť je kvalita obalu. Nízka kvalita obalu. Obal je z naozaj ľahkého, tenkého plastu a pri prvom cestovaní sa mi, samozrejme rozprasklo tenké viečko.  A to som sa snažila ich mať v kabelke pri sebe aby cestu prežili. Pri paletkách takejto ceny to balenie býva ťažké a kvalitné. Ak chce človek investovať do paletky, mala by byť postavená tak, aby vydržala. Poviem úprimne, ak by som si ju kúpila za vlastné táto skutočnosť by ma nesmierne nahnevala.

Každopádne farebné zloženie sa mi páči a dá sa sním pohrať. Vďaka tomu, že mám aktuálne možnosť testovať novinky MK, môžem vám prezradiť, že to s quatro nezapečenými paletkami dokážu lepšie a u mňa si novinkou rozhodne napravili resumé.

Poznáte tieto produkty MK? Aká je vaša skúsenosť? 

Hanka 😉

 

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

komentáre 2

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.