Osobné zápisky

Som Hanka a som shopaholička… ale šetrná!

Som Hanka a… som… šopaholička… (potlesk, slzy štastia)… Áno je to tak. Viem to ja. Vie to môj frajer a rodina to tuší tiež. Jedine moja peňaženka si to naozaj uvedomuje – možno viac ako ja. Keby vedela rozprávať, toľko krát by mi vynadala vždy keď niečo “súrne” potrebujem.

A aj keď si raz ročne doprajem luxusnejší kúsok (zväčša kozmetický alebo topánky), je to vždy dlhodobo a celkom zodpovedne premyslená investícia. Čo sa však týka výpredaja, zliav či inej “výhodnej akcie” – často neodolám. Som skrátka cieľová skupina…

Ako pri nákupoch šetrím?

SALE! SALE! SALE!

1.Výpredaje

Najčastejšie nakupujem oblečenie a doplnky práve vo výpredaji. Hlavne také tie spotrebné veci ako spodné prádlo, tričká či topánky na leto. A kabelky. Tie skoro nikdy nekupujem za plnú sumu. Osobne by som sa korunovala za kráľovnú výpredajov. Často sa mi podarí uloviť naozaj super celkom kvalitné kúsky, za zlomok ceny – doslova za pár eur.

Netreba sa však nechať oklamať takými akože výpredajmi, kedy sa predávajú veci drahšie ako bola ich pôvodná cena. To sa stáva nie len pre elektronike. Kľúčové je sledovať a poznať ceny daného tovaru. A tak naozaj kúpite tričko za 2€, pretože je to výhodná cena – nie len marketingový ťah.

ps.: Najradšej mám H&M výpredaj oblečenia, topánok ale aj kozmetiky. A H&M má super výpredaj aj na webe.

Akcia 1+1 ZADARMO!

2. Výhodné balenia

Ja viem, viem… málokedy sú skutočne výhodné. No opäť tu platí poznať skutočnú cenu. za ktorú sa produkt bežne predáva. No ja osobne v takýchto akciách kupujem napríklad Biodermu, alebo inú dermokozmetiku v lekárni. A cenovo to naozaj vychádza tak ako sľubujú.

3. Vernostné kartičky, kupóny

Najviac sa mi to osvedčilo v DM drogérii, kde nakupujem fakt často… Za nazbierané body som už neraz perfektne ušetrila. Ich program si pochvaľuje aj moja mamka. Rovnako dobrú skúsenosť mám s lekárňou Dr.Max, kde mi už pár krát za ušetrené body odrátali sumu z nákupu a mnohé produkty sú s kartičkou lacnejšie.

4. eBay

Nájdete tam doslova všetko. Len pár krát sa mi stalo že produkt nebol kvalitný. Inak mi chodia veci bežnej kvality no neporovnateľnej nižšej ceny. Osobne tam najradšej nakupujem kozmetické štetce, prázdne paletky na očné tiene a post it papieriky – majú ich milión druhov. Obal na mobil aj notebook mám tiež z ebay.

Nedávno som prepadla tekutým rúžom z QiBest. Majú naozaj všetky možné odtiene, stoja euro a kvalitou sú rovnaké ako akékoľvek iné tekuté rúže. Kúpila som si čierny, sivý, hnedý… na vybláznenie.

Jediná nevýhoda je doba doručenia -3 -6 týždňov. Osobne za tú dobu aj zabudnem čo som si objednala a potom mám malé vianoce.

A aj na tomto lacnom eshope sa dá ešte niečo ušetriť pomocou cashback.

 

5. Cashback portály

Nákupy online? Za mňa určite áno! Netvrdím že ich vyhľadávam ale posledný rok u mňa skrátka prevládajú. Online nakupujem všetko od oblečenia po semienka na sadenie do záhrady. Je to skrátka pohodlnejšie. Síce rada chodím do kamenných obchodov – relaxovať je to čas len a len pre mňa, niekedy je predierať sa davom ľudí otrava. Napríklad tohtoročné vianoce som celé vyriešila online.

Keď sa dá, využívam na takýto nákup  cashback portále. “Vrátime vám peniaze z nákupu” – znelo to dostatočne utopisticky keď tieto portále začínali. Dnes už ale chápem pozadie cashback portálov, viem ako to funguje a odkiaľ sa tie peniaze “späť” berú.  A tak vám môžem povedať, že to nie je žiadna habaďúra, len affiliate.

Osobne mám najlepšiu skúsenosť s Tipli.sk.  Dôvod je jednoduchý – Tipli vypláca peniaze už od 0,1€ a nemusím čakať kým dosiahnem určitý limit. Ak teda váhate či skúsiť cashback a kde, za mňa z tohto dôvodu určite Tipli. 

Ovládanie je veľmi jednoduché. Po registrácii si cez stránku vyhľadáte eshop z ponuky a cez preklik nakúpite. Odmena vám bude do 48h prirátaná a môžete si ju dať rovno vyplatiť na svoj účet. Už som takto ušetrila desiatky eur. Na výber je veľké množstvo eshopov – od slovenského Notino až po môj milovaný eBay.

Tipli.sk garantujú najvyššie odmeny zo všetkých podobných stránok a ak by ste náhodou našli výhodnejšiu ponuku, rozdiel vám dorovnajú. Sympatický prístup, no nie?

Ako šetríte pri nákupoch vy?

Hanka 😉

 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

komentáre 3

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.