Tipy

Čo mi pomáha na opary?

Opäť tu mám moje “milované” obdobie. Medzi zimou a jarou sa mi vždy robí veľa oparov. Dala som pre vás dokopy moje tipy. Možno niekomu pomôže. Čo mi pomáha na opary?

Prvá pomoc, keď cítim, že sa mi ide urobiť opar

Keď cítim, že sa mi ide urobiť opar a už sa mi robí na perách hrbolček alebo len nepríjemne svrbia, okamžite bežím do mrazničky a snažím sa si dané miesto “zamraziť”.  To je dôvod, prečo vždy mám v mrazničke čajovú lyžičku.  Keď ma chytí paranoja, bežím, vytiahnem lyžičku a mrazím. Samozrejme, zachladiť si pery môžete čímkoľvek z mrazničky. Je to super trik, ktorý mi výborne funguje.

Bizarnosť, ktorú som pár krát vyskúšala je, potrieť si pery kečupom. Fungovalo mi to, ale nevyužívam to. Vyskúšajte.

Po zachladení mi pomáha aj potrieť si pery zinkovou mastičkou (najradšej mám túto od Dulcie), alebo levanduľovým olejom. Tiež sa mi osvedčilo používať balzámy na pery s medovkou, príjemná je napríklad táto masť, ktorá obsahuje aj zinok a vitamín B.

Čo mi pomáha vyliečiť opar?

No a čo v prípade, keď sa mi opar už objaví? Okamžite začnem brať HerpeNorm a používam Zovirax DUO. Nič lepšie som nenašla. Vždy si nasadím HerpeNorm ale iba na pár dní, pretože opar je často problém z vnútra. V kombinácii so Zoviraxom som odpozorovala zrýchlenie hojenia.  Objavila som to len nedávno, preto to vo videu nespomínam.

Vitamíny a výživové doplnky, ktoré pomáhajú na opary

Pri oparoch je dôležité podporiť imunitu a preto by ste mali nasadiť určite vitamíny. Dôležitý je zinok, vitamín C a vitamín B. Dobrú skúsenosť mám s aminokyselinou L-Lyzín od Slovenskej značky Komapava. Keď som túto “kúru” vybarala celú, mala som od herpesu pokoj na pol roka.

 

 

Dúfam, že vám moje tipy pomohli! Napíšte mi do komentára, čo pomáha vám.

 

Je dôležité myslieť aj na čisté oblečenie. Vyrobiť vlastné tričko si môžeš aj na online.

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.