Starostlivosť o vlasy

Zázrak na vlasy?

Ahojte! Som veľmi rada, že konečne niečo píšem. Teda. Niečo čo ma baví. Mala som hektické obdobie ktoré teraz vrcholí písaním diplomovky (teda niečim čo ma nebaví, ale musí sa). K životným zmenám patrí aj rozhodnutie, že som si opäť nechala rásť vlasy. Bob ma držal pár rokov no teraz chcem späť svoju hrivu po zadok. 

Nejde to zo dňa na deň – čo je škoda. A chvíľu som sa pohrávala s myšlienkou, že si nechám vlasy predĺžiť v salóne. Ale keďže mám sama o sebe kvalitné a husté vlasy, bola by to škoda. A finančne náročná škoda. Tak som sa rozhodla nechať to na prírodu. A výživu. K tomu patrí aj vlasová kozmetika.

Pred nedávnom som dala úžasnú zásielku od spoločnosti Hemp&CO North American. Poslali mi celé portfólio ich vlasovej starostlivosti. Veľmi som sa potešila lebo produkty vyzerali naozaj kvalitne. Navyše sú bez parabénov, sulfátov, netestované na zvieratkách a vegánske! A obsahujú konopný olej, ktorý ja mám rada proti oparom.

Dnes mám pre vás tip na úžasnú vlasovú výživu. A môj najobľúbenejší produkt tejto značky…

Deep Hair Treatment Oil

Napriek tomu, že si myslím že rozštiepené končeky liečia iba nožničky, verím aj v silu vlasových olejov. Tie dokážu predĺžiť interval medzi podstrihnutiami a dodať vlasom výživu. Najmä, ak si ich farbíte či tepelne upravujete. A to ja robím. A preto aj používam rôzne vlasové oleje.

Tento od Hemp&Co je naozajstná výživová bomba. Obsahuje totiž Omega 3,6 a 9 mastné kyseliny. A kombináciu kokosového, olivového a konopného oleja. 

Je v kvalitnej tmavej fľaštičke, čo pomáha uchovať výživné látky z olejov “nažive”. Sklenená fľaštička so zlatým vrchnákom pôsobí luxusne. Olej má hojný objem 100ml. Teda neviem ako vy ale mne spotrebovať vlasové oleje chvíľku trvá. Tento mi teda asi vydrží večne. Čo mi pri kvalite a efekte na mojich vlasoch vôbec nevadí. Fľaška je však pomerne veľká, ťažká a teda nepraktická na cestovanie – logicky.

Nepraktický sa mi zdá aj pumpičkový aplikátor. Je to dosť nemotorné na manipuláciu a celú fľašku mám potom mastnú. Omnoho radšej mám v kozmetike pumpičkový aplikátor.

No ale to by bolo len minimum nevýhod, oproti benefitom tohto produktu. Olej sa mi veľmi osvedčil svojou silnou regeneračnou schopnosťou a moje vlasy ho milujú. Čestné pionierske.

Používam ho tak, že ho nakvapkám do masky na vlasy (takej klasickej z drogérie) a nanesiem ich na vlasy a nechám pôsobiť. Alebo ho používam ako masku samostatne. Nanesiem ho na celé vlasy – na končekoch nešetrím. Pomasírujem aj pokožku hlavy. Nechám pôsobiť do umytia. Niekoľko hodín, pokojne aj celý deň ak ostávam doma.

 

Vlasy potom treba poriadne umyť inak vám ostanú mastné. No a po umytí sú moje vlasy lesklé, hydratované, vzdušné a šťastné. Proste zregenerované.

Ako vlasový olej po umytí na končeky sa mi ale neosvedčil. A to som skúšala aj mini mini mini množstvo. Tým že obsahuj kokosový olej aj malinké množstvo mi končeky zmastí až príliš a ako zcuckatí. Tam ostávam verná svojmu Pantene.  Ako regeneračná maska je ale tento olej výborný. Milujem a odporúčam. Či už ako prídavok do vašej bežnej masky alebo ako masku samostatnú.

Držte mi palce, nech mi čo najskôr vlasy narastú.

Hanka 😉

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Jeden komentár

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.