Nezaradené,  zo života študenta

Keď pravá ruka nevie čo robí… oko

Myslela som si, že po tom, čo som vyriešila problém s (vy)vrátenou návratkou, ma na istý čas špeciálne záležitosti špecky špeciálnej, obídu. Ale ono nie. Nesklamali. A tak už týždeň po tom, čo ma prijali, ma znova neprjali. Dá sa toto? Lebo ja nefiem uš. Dámi a páni, toto je len ďalší skutočný príbeh zo života študenta.

teoria1

Študenti špecky špeciálnej ovládajú teóriu chaosu… z praxe. Je to vlastne jediná prax, ktorej nám je počas štúdia dopriate dostačujúce množstvo. Až príliš. A vďaka tomu nás len tak niečo neprekvapí.  Ako posledne. Neprijali ma. A tak som si podala odvolanie, v modernej reči zvané: “Žiadosť o preskúmanie výsledku prijímacieho konania”. V Auguste mi prišlo oznámenie o prijatí s okrúhlou pečiatkou.

Vykonala som tak štandardný postup: otvorila AIS, chcela potvrdiť návratku, zastavila rozum, rozhorčila sa, spustila rozum, zasmiala sa, napísala na študijné, napísala blog, počkala, dočkala, potvrdila návratku a vyplatila 10€ “výkupné”. Proste rutinná záležitosť. A bola som teda ofišl tam. V tom. V centre motýlieho efektu. Študentské výhody už vás mám! Alebo nemám?

young-sad-student-books-isolated-16755705

Po mojom radostnom návrate do spolku špecky špeicálnej, mi prišla domov odpoveď na moju žiadosť o preskúmanie bla bla bla. Myslela som si že nedávne prijatie bola odpoveď. A ono nie. Takže, na známosť sa mi dáva že moja žiadosť bola preskúmaná a rozhodnutie dekanky  o neprijatí platí. Takže som neprijatá. Zaujímavé čítanie, vravím si. Čiže som? Nie som? Prijatá? Neprijatá?

love me

Keď sa mi minuli lupienky na kvietku, rozhodla som sa použiť omnoho sofistikovanejšiu metódu a zistiť tak svoj stav. Napísala som otázku do skupiny spolupútnikov a dozvedela sa tam, že sa to stalo aj minulý rok. A že platí papier s neskorším dátumom.

Aha! Takže vyjadrenie k mojej žiadosti blá blá je z dňa 25.7. ale ráčili mi ho poslať 16.8. Čiže platí rozhodnutie ktoré prišlo skôr ale má neskorší dátum ako rozhodnutie ktoré prišlo neskôr ale so skorším dátum.

Všetko jasné? Lebo ja nefiem uš.

Ako je to teda možné? Nuž čujme. Naňśa fakulta ma napísane že odvolania neprima resp iba z vážnych dôvodov. To že mi prišiel list o prijatí, súviselo s tým že sa posunulo miesto v poradovníku a niekto z prijatých to vzdal. A keďže ma prijali na základe posunutia poradia a nie na odvolanie, museli mi poslať zamietaci list k môjmu “odvolaniu” (žiadosti o blá(é)), v ktorom stojí, že nie som prijatá. Prišlo to neskôr no so skorším dátumom, ale platí list, ktorý prišiel skôr ale s neskorším dátumom.

Veď… tak špeckovsko šeicálne logické… Niekedy sa “stratia” listy pre celú katedru (iný príbeh), niekedy na žiadosť neodpíšu vôbec alebo po troch mesiacoch povedia že aj tak bola bezpredmetná (iný príbeh) a niekedy pošlú aj to, čo nemusia (tento príbeh). A ešte v lukratívne zvolenom poradí.

Asi potrebujú na niečo minúť 60€ budget, ktorý som im v úvode tejto perepúti poskytla. Som zvedavá čo mi ešte pošlú, stále sme totiž neprekročili hranicu 10€. A možno keby chceli za zvyšok kúpiť niečo do interiéru, nech to tam nevyzerá ako v komunistickej základnej škole.

Hanka 😉

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.