Osobné zápisky

Nie sme naše myšlienky

Práve včera som si pochvaľovala spánok. A táto noc úplný opak. 🙈 No jo. Skoro ráno, keď som ho konečne presvedčila na spánok mi vyhŕkli slzy. A nemohla som zaspať. Hlavou mi išli tie blbé myšlienky:

Mala sa viac snažiť.
Mala som mu častejšie dať prsník.
Mala som mu dať nurofen.
Mala som ho viac hojdať.
Mala som sa s ním prejsť.
Mala som to zvládnuť lepšie.
Nechcelo sa mi vstať a chodiť s ním po dome.
Bola som nahnevaná a chcela som spať.
Som vôbec dobrá mama?

Môj muž vtedy išiel do práce. Celú noc tam bdel s nami a dovolím si tvrdiť, že mal z danej situácie miestami srandu. Stavím sa, že si o sebe nemyslí, že mal v noci urobiť niečo viac a určite si nemyslí, že je kvôli tomu mizerný otec.

Tak prečo si to o sebe myslím ja?!

Máte to aj vy tak mamky? Že aj keď urobíte maximum v danej situácii, stále sa vám to zdá málo.

Nebolo to jednoduché, ale za posledné mesiace som sa naučila vedome sa oddeliť od mojich myšlienok. Pozrieť sa na ne… ako na cudzie. Ráno som si opakovala, že to nie som ja. Sú to iba myšlienky.

Tie obrazy a pochybnosti o sebe si nesieme z minulosti a v ťažkých situáciách sa nám vyplavia. Ak im neuveríme, nie sú našou realitou.

Som zlá mama lebo Teo nespal? Určite nie. Môj syn by povedal, že som najlepšia akú pozná. A ja viem, že nie som dokonalá, no som dosť dobrá mama lebo sa snažím a učím.

A dnešnú noc som si v hlave otočila na malé víťazstvo. Lebo bolo. Šla som sa v správnej chvíli vycikať, napiť a nadýchnuť. A tak som zvládla môj hnev a nevybuchla som. V správnej chvíli som sa radšej zahrabala pod paplón a mlčala ako vypustiť to, čo bolo na mojom jazyku. Možno sa mi ráno zdalo, že som nič nerobila. V sebe som odvádzala veľkú prácu.

Nakoniec som to prijala. Aj som sa úprimne zasmiala keď chytal spiacej Ayre chvost. Aj sme to ráno dospali.

Tým som vám chcela povedať mamky, že neberte si svoje myšlienky osobne. ❤️ Ste lepšie mamky ako si myslíte. Viem, že vždy robíte (robíme) maximum v danej chvíli. Len to maximum môže vyzerať vždy inak. Oceňte to, čo ste zvládli. Nabudúce to skúsime znova. Určite bude príležitosť 😉.

Koniec mudrovačiek.

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.