Recept na domáci chlieb bez kvásku a bez kysnutia
Mám pre vás recept na domáci chlieb bez kvásku a bez kysnutia. Írsky domáci chlieb sme si veľmi obľúbili a robím ho vždy, keď doma chýba pečivo. Recept je extrémne jednoduchý a vždy sa podarí.
Čo potrebujeme na domáci chlieb bez kysnutia?
- 450 g múka špaldová hladká
- 1 ČL soľ
- 1 ČL cukor kryštálový
- 1 ČL sóda bikarbóna
- 500 ml (jogurt grécky hustý) – jogurt biely neochutený hustý domáci
Postup – recept na domáci chlieb bez kysnutia zo špaldovej múky
Stačí zmiešať sypké suroviny a následne primiešať jogurt. Rukami vypracujeme lesklé cesto. Môžete dať piecť. Pečieme na 190°C, cca 50 minút.