nizna_mysla_archeologicke_nalezisko
Tipy na výlet

TIP NA VÝLET: Nižná Myšľa – Archeologické nálezisko

Ak ste z Košíc a okolia (alebo sa tu práve nachádzate), mám pre vás tip na výlet. Navštívte Nižnú Myšľu – archeologické nálezisko. Výlet je super vhodný pre deti a tiež môžete vziať aj psíka. Ps.: Opekačka možná!

Výlet do Nižnej Myšľe bol pre nás iba spontánna odbočka.  Netušili sme, že niečo také je blízko Košíc a to sme tipy na výlet v okolí poctivo googlili. Na nálezisko nás upozornila značka pri ceste. A tak sme odbočili. A bolo to dobré rozhodnutie.

K nálezisku odporúčame ísť autom alebo pešo. Navigáciu rozhodne v obci nevypínajte. Nálezisko je zle označené a bez GPS súradníc by sme ho nenašli.

Ako prvý si po príchode na miesto všimnete domček so slamenou strechou, miesto na opekanie a ihrisko pre deti. Za vykopávkami sa musíte krátko prejsť po poli a dreveným mostom vojsť za drevené oplotenie, ktoré by malo pripomínať to pôvodné.  Za oplotením sa schováva ďalší domček,  ktorý napodobňuje život z doby bronzovej a vyznačené miesta, kde asi pôvodne stále dedina.

nizna_mysla_archeologicke_nalezisko

nizna_mysla_archeologicke_nalezisko

nizna_mysla_archeologicke_nalezisko

Pozor. Na nálezisku Nižná Myšľa nečakajte múzeum a exponáty. Nie je to tento druh výletu.

Výlet skôr odporúčam, ak chcete vypadnúť z Košíc do prírody a vyvetrať si hlavu. Výlet by som do budúcna určite spojila s opekaním. Na to je tam pripravené ohnisko, pri ktorom čakajú vystrúhané ražne a nachystané drevo. A kým sa bude opekať deti určite zaujme drevené ihrisko (hojdačka,  kolíky na rovnováhu a lezecká stena).

nizna_mysla_archeologicke_nalezisko

nizna_mysla_archeologicke_nalezisko

Mne osobne sa pekne upravené nálezisko páčilo. Bola to príjemná nedeľná prechádzka. Viem si predstaviť ako sa za pekného dňa na poli jaší psík a naháňajú deti. Je to miesto ako stvorené na rodinný výlet.

Navštíviť Nižnú Myšľu a archeologické nálezisko určite odporúčame, ak ste blízko Košíc!

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.