zo života študenta

O tom ako som šípila… a nemýlila sa.

O mojom štúdiu ste už čítali nejaké tie šťavnaté či veľmi smutné príbehy. Niektoré moje zážitky zo štúdia by sa dali publikovať v časopisoch pre milovníkov nadprirodzených javov. Dnešný deň mi priniesol nový príbeh a mne jednoducho nedá nepodeliť sa s vami…

Na špecke špeicálnej si môžete podať na druhý stupeň jednu z najdrahších elektronických prihlášok na Slovenku. 60€ za jediný odbor. Môžete aj nemusíte, iná ako táto možnosť ale ak chcete pokračovať nie je. To že vás určite ako pokračujúcich prijmú je Ficova istota!

Premiér SR, Robert Fico poèas tlaèovej besedy o aktuálnych politických témach. Bratislava, 30. august 2012. Foto: SITA/Marián Peiger
Foto: SITA/Marián Peiger

A tak ma neprijali.

Chýbal mi k tomu jediný bod. A potom, teda teraz ma znova prijali. A ja si židácky vravím: študentská výhoda – dobrá výhoda. Táto skutočnosť ma slepo, ale odhodlane, viedla za mojim cieľom: potvrdím tú návratku! Rýchlo som zabudla časy keď som prosila o lobotómiu. Pani doktorkáááá aspoň čiatočnúúú… Nie, nie…  Všetko bolo preč!

drzgros

Klik tu klik tam, do aisu zas nazerám. Návratku hneď potvrdím… A čo to do frasa zase nevidím?!

Zvuk pokazenej platne a ja som späť vo svete špecky špeiciálnej. Na vrchu návratky svieti: Skontrolujte a potom potvrďte správnosť osobných údajov. V prípade, že tieto údaje nezodpovedajú skutočnosti, kontaktujte študijné oddelenie.

A ja už šípim! Ja čakám, ja kontrolujem a ja mám pravdu… Staré, chybné údaje. 

Otvorím teda email a ťukám žene, ktorú ochotu učili ešte za socializmu, že ju teda kontaktujem a nech sa prosím uráči chybu opraviť. Tento krát je už jednorožca nespomeniem. Sľubujem. No dobre. Ale len ak si vymeníme viac emailov. Čestné mejkapkovské.

Chybička se vloudí, tak prečo mi rozum zastáva?  Zastal mi, lebo nechápem ako je to možné. Ako sa takto dá ignorovať zmena údajov. A preto, lebo špecka špeicálna si hovorí najstaršia a najlepšia.

whos-awesome

A na túto najstaršiu a najlepšiu, som si podala najdrahšiu prihlášku. 2 roky po sebe. V každej boli uvedené nové údaje. Nové údaje, som uvádzala na každom zápise, 3 roky po sebe. A na zmenu údajov som upozornila – LISTOM, hneď ako k tejto zmene došlo – 4 roky dozadu. Dá sa toto? Dá.

A tak sa teda sama seba pýtam, za čo som zaplatila 60€? Keď sa nikto sa neuráčil údaje, ktoré som dva krát po sebe do aisu sama nahodila ani len použiť pre ďalšiu vec. A teraz vďaka tomu čakám, kedy pani urobí požadovanú zmenu nech môžem návratku konečne (vy)vrátiť.

A možno mi vesmír už nevie lepšie povedať, že toto nie je pre mňa. Veď ma tam už ani nemajú chuť registrovať! Možno musím čas kým čakám využiť a premyslieť si, či mi tie výhody fakt stoja za to. Vôbec totižto, nie sú zadarmo.

61813551

A o škriatkoch, jednorožcoch a ďalších špeciálnych záležitostiach – zase nabudúce.

Hanka

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

komentáre 3

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.