zo života študenta

Prijatý, neprijatý… idem!

Alebo o tom, ako chrániť osobné údaje na vysokej úrovni…

Nie je tomu tak dávno, čo som si naposledy trieskala hlavu o stôl nad systémom na našej škole. Ok, netrieskala som si hlavu. Trieskala som do klávesnice a o všetkom, si budete môcť prečítať samozrejme po tom, ako školu dokončím.

A je to tu zas. Opäť raz mi pozastavilo rozum aj ostatné životné funkcie. Život študenta je jednoducho plný otázok. Tá najčerstvejšia v mojom živote je pomerne hlboko filozofická: Kto som? Alebo numerologicky povedané: Ktoré číslo som? 

zdroj: http://www.huffingtonpost.com/

Čo sa teda stalo? Zverejnili zoznam prijatých uchádzačov na webe. To ale nie je nič dramatické, Hana… Vravíte si… Aj ja som si to myslela. Tak jednoduchá vec sa predsa nedá skomplikovať. Klikneš a uvidíš. Nemusíš si podávať žiadosť o otvorenie zoznamu ani žiadosť o povolenie kliku. Ani žiadosť o… Pre tento krát žiadať nemusíš – klikneš a uvidíš. Klikla som na zoznam, reku ukáže sa čo ďalej. No ono.. neukázalo sa.

V tomto prípade nezafungoval ani tak zákon schválnosti, ktorým sa fakulta riadi bežne, ale zákon o ochrane osobných údajov.

prijatáy

A tento zákon zaručil že všetkým uchádzačom pridelili číslo. Čo však zákon nezaručil ale katedra dokázala bolo, že uchádzačom zabudla číslo oznámiť. Katedra v tom má proste jasno, osobné údaje je potrebné chrániť, nech to stojí čo to stojí.

Ako sa na pedagogickej hovorí: všetko je na webe. Otvorila som teda vrchol programátorského génia. Jednoduchý a prehľadný tabuľkový systém AIS. To číslo nájdem, aj keby som mala vydierať numerológa čo to číslo zostavil.

V aise sa k vašej osobe viaže niekoľko čísel…

Univerzitné – nesedí..

Identifikačné – nesedí…

Číslo prihlášky – nič…

Tak teda skúšam overené techniky a snažím sa číslo vyrátať… rodné číslo krát telefónne deleno koncové čísla z občianskeho plus postavenie súhvezdia jednorožca mínus nedeľa…

Nie… ako hovorí slávny slovenský moderátor… “To mi nevychádza… ”

to-mi-nevychádza-o

Na skonku večer mi to ale celé došlo… Katedra nechráni osobné údaje. Chráni naše spomienky… veď čo môže byť krajšie ako otvoriť obálku a v nej vidieť výsledok potvrdený okrúhlou pečiatkou?

Proste… lišiacky nás chcú prekvapiť 😉

A tý nedočkavý ako ja, si zašlú email na študijné kde zase raz o niečo požiadajú… Tento krát o to číslo…

Hanka 😉

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Jeden komentár

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.