Menštruácia,  Menštruačné nohavičky

RECENZIA: Menštruačné nohavičky od O.B. – moja skúsenosť

Keď sa povie značka o.b., väčšina žien si ju automaticky spojí s tampónmi – menštruačné nohavičky by ani vám nenapadli, však?. V posledných rokoch však čoraz viac žien hľadá alternatívy k tradičným hygienickým pomôckam a zameriava sa na ekologickejšie a pohodlnejšie riešenia. A tak sa značka o.b. rozhodla rozšíriť svoje portfólio a priniesla na trh menštruačné nohavičky. V tomto článku sa podelím o svoju osobnú skúsenosť s menštruačnými nohavičkami o.b. a prezradím, ako obstáli v porovnaní s inými dostupnými možnosťami.
Rada testujem rôzne druhy menštruačných nohavičiek, pretože verím, že každá značka môže priniesť niečo nové – či už v pohodlí, savosti alebo dizajne. Keď som v drogérii zbadala menštruačné nohavičky od značky o.b., ktorá je známa svojimi tampónmi, vedela som, že ich musím hneď vyskúšať. Bola som zvedavá, ako sa tento produkt zaradí medzi ostatné, ktoré som už otestovala, a či dokáže ponúknuť to, čo sľubuje.

Menštruačné nohavičky o.b. sú určené na veľmi silnú menštruáciu

K nákupu ma presvedčil fakt, že menštruačne nohavičky od o.b. by mali byť určené na veľmi silnú menštruáciu a ako už určite viete, ja ju mám. Preto mám veľmi rada nohavičky Perties, ktoré ma na rozdiel od iných značiek doteraz nesklamali, no nedajú sa kúpiť v drogérií. Takže ak by na pulte v drogérii priamo v obchode boli gaťky na veľmi silnú menštruáciu, bola by to parádna správa pre všetky ženy. V ponuke sú 3 veľkosti. Zobrala som si teda veľkosť XS/S (bežne nosím S) a sedia mi veľmi dobre.

 

 

Nebudem vás dlho naťahovať a napíšem, že menštruačné nohavičky o.b. naozaj zvládnu veľmi silnú menštruáciu a mala som ich na sebe rovnako, ako nosím Perties – od rána do večera (cca 12hodín) a testovala som ich aj na noc,  ani raz mi nepretiekli.

Menštruačné nohavičky o.b. nepretečú, ale…

Hoci menštruačné nohavičky od značky o.b. zvládajú veľmi silnú menštruáciu, nemôžem ich považovať za najlepšiu voľbu. Ich absorpčné jadro je veľmi hrubé – dokonca hrubšie ako to, ktoré nájdete v najsilnejšom modeli nohavičiek Perties LADA. Tento fakt spôsobuje, že sa jadro pri nosení často pokrčí medzi nohami, čo je nielen nepríjemné, ale zároveň nepraktické, pretože nohavičky tak neostanú diskrétne pod oblečením. Na rozdiel od nohavičiek Perties, ktoré ponúkajú lepšie pohodlie a diskrétnosť, tieto nohavičky od o.b. v tomto smere zaostávajú.

Ďalším výrazným nedostatkom nohavičiek o.b. je, že absorpčné jadro je pomerne krátke a nesiaha až po chrbát, ako je to napríklad pri nohavičkách Perties. Toto môže byť veľkým problémom pre ženy so silnou menštruáciou, najmä počas noci, ak preferujete spať na chrbte. Kvôli kratšiemu jadru hrozí pretečenie a pocit nedostatočnej ochrany, čo môže narušiť pohodlie a kvalitu spánku. Tento faktor je pri výbere menštruačných nohavičiek dôležitý, ak sa chystáte nosiť ich aj v noci.

Hoci je absorpčné jadro nohavičiek o.b. vyrobené z bavlny, zvyšok materiálu nohavičiek je úplná lacná umelina, čo môže byť pre mnohé ženy nepríjemné, najmä pri dlhšom nosení. Keď si vezmete cenu, za ktorú sa tieto nohavičky predávajú, na trhu nájdete niekoľko oveľa lepších možností, ktoré kombinujú komfort a výkonnosť bez toho, aby pôsobili takto masívne a nepríjemne.

Mám obavy, že ak by niekto vyskúšal tieto nohavičky ako svoje prvé menštruačné nohavičky, mohol by stratiť záujem o tento typ hygienických pomôcok úplne. Samozrejme, dajú sa nosiť a fungujú, no určite existujú aj príjemnejšie možnosti.

Ak chcete vyskúšať menštruačné nohavičky a máte veľmi silnú menštruáciu, odporúčam siahnuť po Perties, ktoré sú nielen pohodlnejšie, ale aj oveľa diskrétnejšie pod oblečením. Môžete využiť aj môj referenčný kód hanask10 a získať dodatočnú zľavu z nákupu.

 

...

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.