Barefoot,  Recenzie

Dámske barefoot čižmy na jeseň a zimu – Moja skúsenosť s Be Lenka Entice Neo All Black

Chelsea boots som vždy milovala pre ich jednoduchý, ale zároveň štýlový dizajn. Už roky sú mojou “jesennou uniformou” a keď som prešla na barefoot obuv, hľadala som dámske barefoot čižmy v podobnom štýle. A našla som! Model Entice Neo All Black od Be Lenka. Tieto barefoot čižmy v štýle Chelsea boots spájajú minimalistický dizajn, pohodlie barefoot a funkčnosť potrebnú pre chladnejšie mesiace.

Nakoľko mám výbornú skúsenosť so sandálkami Be Lenka, ktoré mám v dvoch rôznych prevedeniach, pozerala som aj ponuku jessených čižiem od tejto značky. A na prvý pohľad ma Be Lenka Entice Neo očarili svojím vzhľadom. All black prevedenie je elegantné a ľahko kombinovateľné, či už nosíte ležérne outfity alebo niečo formálnejšie. Ich jednoduchý, ale moderný štýl Chelsea boots sa hodí prakticky ku všetkému a to je pre mňa v jesennom šatníku veľkým plusom. Zároveň si zachovávajú minimalistický vzhľad, ktorý milujem.

 

Barefoot čižmy Be Lenka Entice Neo si ma získali na prvé obutie

Majú dostatok priestoru pre prsty, takže noha sa v nich necíti stiesnene ani po celodennom nosení (behaní za dieťatkom). Pozrite sa na ten rozdiel s mojimi ex čižmami, pozrite ako sa mi v nich tlačili prsty. Barefoot topánky sú pohodlnejšie a zdravšie – dôkazom sú moje palce, ktoré sú už po niekoľkých mesiacoch nosenia menej vybočené. Myslím, že na fotkách je jasne vidieť, ktorá topánka rešpektuje prirodzený tvar chodidla.

Je pravda, že barefoot topánky sú trochu širšie, čo môže niekomu vadiť, no sľubujem, že toto je to len o zvyku. Aj keď si potrpíte na módu, dnes existuje množstvo štýlových barefoot topánok a tenisiek (odporúčam kuknúť napríklad značku Barebarics, ktoré si aj ja plánujem kúpiť). Značka Be Lenka je dôkazom, že barefoot topánky sa dajú vyrábať s citom pre módu a štýl. Dámske barefoot čižmy Entice Neo sú dôkazom.

Barefoot čižmy Be Lenka Entice Neo: Praktickosť, teplo a vodeodpudivý povrch

Jednou z najdôležitejších otázok, ktoré si kladiem pri výbere jesenných či zimných topánok, je: “Bude mi v nich teplo a ostanú nohy v suchu?” –  S Be Lenka Entice Neo som nemala žiadne obavy. Topánky sú vybavené ľahkou podšívkou, ktorá poskytuje dostatočné teplo počas chladných dní bez toho, aby som sa cítila prehriato. Zároveň majú povrch z kvalitného materiálu, ktorý je vodeodpudivý, čo je veľká výhoda počas daždivých jesenných dní či miernej zimy. Nemusím sa obávať ani, keď ma prekvapí nečakaný dážď alebo mokrý sneh.

Ich podrážka mi stále umožňuje cítiť povrch pod nohami, ale už nie je taká tenká ako pri letných modeloch, poskytuje dostatočnú izolačnú vrstvu, takže sa jesennej barefoot obuvi nemusíte obávať, neprechladnete “od nôh”,  je to len mýtus.  Zároveň je však podrážka stále dostatočne flexibilná, čo umožňuje nohe prirodzený pohyb a je to vlastne jeden z hlavných dôvodov, prečo barefoot preferujem. Tá slobodná chôdza sa nedá opísať, to treba vyskúšať.

Akú veľkosť Be Lenka vybrať?

Odmerajte si dĺžku chodidla. Ja mám 23cm. K svojej dĺžke prirátajte 5mm a vyberajte. Ja si Be Lenka kupujem vo veľkosti 37 (majú dlžku 23,9cm) a padnú mi ako uliate.

Moje skúsenosti ps barefoot chelsea boots Be Lenka Entice Neo

Po niekoľkých týždňoch intenzívneho nosenia môžem povedať, že tieto čižmy sú ideálnou voľbou na jeseň a miernu zimu. Nosím ich denne – na prechádzky alebo do mesta. Necítila som, že by mi bola zima na nohy, a to ani počas veterných dní. Nakoľko pršalo a bolo sychravo otestovala som aj vodeodpudivý povrch a musím topánky veľmi pochváliť. Nohy v suchu a v teple.

Oceňujem aj rýchle obúvanie. Keďže ide o Chelsea boots, nemusíte sa trápiť so šnurovaním. Elastické boky a praktické pútko vzadu mi umožňujú jednoduché obúvanie, čo je super ak máte doma aktívne dieťatko a potrebujete sa rýchlo vychystať a zároveň je to skvelé aj keď mám snčeka v nosiči a nechcem sa zohýňať a šnurovať si topánky.

Chválim, že hoci je chodidlo topánky široké, tak okolo členkov sú dostatočne úzke. Ja mám úzku nohu okolo členkov a perfektne mi sadnú, nevyzerám v nich ako v gumákoch, čo bol môj častý problém pri jesenných a zimných  čižmách. Ak máte širšiu nohu nemusíte sa báť, gumičky sa prispôsobia. Topánky sa mi ľahko kombinujú s oblečením, perfektne zapadli do môjho šatníka (botníka) a nosím ich ako s nohavica, tak so sukňami. Vyzerajú skvelo.

Ak hľadáte štýlové, pohodlné a praktické barefoot čižmy na chladnejšie obdobie, Entice Neo All Black od Be Lenka sú skvelou voľbou. Pre mňa sa stali neodmysliteľnou súčasťou môjho šatníka a verím, že oslovia aj vás. Bez kompromisov medzi zdravím chodidiel a módnym vzhľadom, tieto čižmy sú presne tým, čo si ako dámske barefoot čižmy pre jeseň a zimu predstavujem.

 

 

ps.: na výber majú aj iné farebné prevedenia Entice Neo a aj iné modely a strihy dámskych barefoot čižiem. Kuknite ponuku na barefoot eshope Be Lenka. 

 

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.