Recenzie

Recenzia: Aké sú menštruačné nohavičky z DM drogérie

Ako ste si určite všimli, stal sa zo mňa naozaj veľký fanúšik menštruačných nohavičiek. Nebudeme si klamať, kvalitné nohavičky sú celkom drahé, tak som bola prirodzene zvedavá na menštruačné nohavičky Jessa z DM drogérie, ktoré sú oveľa lacnejšie.  Aké sú? Prezradím o pár riadkov nižšie.

Ja a menštruačné nohavičky – stručné vyznanie lásky

Menštruačné nohavičky som si za posledný rok naozaj obľúbila. Počas menštruácie v podstate používam iba menštruačné nohavičky (najčastejšie používam Perties) a ak ideme do bazéna tak tampón, alebo menštruačné plavky.  Všetkým odporúčam vyskúšať. Moja menštruácia je oveľa komfortnejšia a používam ich aj na noc (Perties Bathory a Lada). Môžem v podohe ležať aj na chrbte a nepretečiem. Pre tento článok je dôležité povedať, že moja menštruácia je prvé dni veľmi silná. Veľmi. A moje obľúbené menštruačné nohavičky ju spoľahlivo zvládnu bez pretečenia. S takouto menštruáciou som naozaj dobrý tester záťaže produktov 😉

Poďme teda na testované menštruačné nohavičky Jessa z DM drogérie. Už ste určite zvedavé.

Menštruačné nohavičky DM drogerie Jessa nature

  • Sú prateľné na 40°, môžete ich používať opakovane
  • Certifikát OEKO-TEX 100
  • Sú z 95% bavlny a elastanu
  • Kúpite ich v každej DM drogérii, alebo online DM.
  • 4 vrstvy: vnútorná vrstva (pre prenos vlhkosti) 89 % polyester, 11 % elastan; absorpčná vrstva 95 % bavlna, 5 % elastan; nepriepustná ochranná vrstva 100 % polyester; vonkajšia vrstva 95 % bavlna, 5 % elastan

Moja skúsenosť s menštruačnými nohavičkami Jessa nature z DM drogérie

Kúpila som si veľkosť S, bežne nosím S a nohavičky mi výborne sedia. Tak akurát. Ak budete kupovať, berte teda vašu veľkosť. Materiál je veľmi príjemný, dobre sa nosia.

Za mňa mínus je určite dizajn, tá zelená guma sa mi vôbec nepáči a iná farba v obchode nebola. No ale pri takej cene sa nemôžeme sťažovať, či?

Čo sa týka funkčnosti tak áno, fungujú, ale určite nie sú vhodné na silnú menštruáciu. Na webe DM píšu, že nohavičky vás ochránia spoľahlivo ako bežné hygienické vložky a že ich môžete nosiť po celý deň. To je asi pravda, no záleží aký je to menštruačný deň.

Hoci je absorpčné jadro už na dotyk veľmi tenké, na obale uvádzajú absorpciu 5 kvapiek zo 6. tak som čakala trošku lepšeniu výdrž. Pri silnej menštruácii je to ako 1 klasická vložka, máte to tak na hodinku, dve max. Potom už neboli spoľahlivé, boli mokré a bolo potrebné ich vymeniť.

Od menštruačných nohavičiek čakám viac, najmä ak viem, že dokážu vydržať aj 12h silnej menštruácie bez pretečenia.  Jessa nohavičiek by som iba na deň potrebovala minimálne 5 ks, čo mi vo výsledku nepríde ani ekologické, ani ekonomické. Veď moje milované Perties mi stačia 1ks na deň, je to vo finále lacnejšie.

Menštruačné nohavičky Jessa nature z DM drogérie sú ale fajn voľba na záver menštruácie, kedy už intenzívne krvácanie vystrieda slabunká menštruácia alebo skôr špinenie.  Súper určite aj ak vás trápi silný výtok (uzamknú aj zápach) a tiež sú fajn ako poistka k tampónom alebo kalíšku – nemusíte tak nakupovať intímne vložky.

Ja osobne ich využívam každú menštruáciu, ale až naozaj na konci, na posledný deň alebo na poslednú noc, kedy sa už nemusím báť pretečenia, no stále špiním. Takže ako? Odporúčam, ale nečakajte od toho veľkú výdrž. Na silnú menštruáciu za mňa rozhodne Perties.

Mám pre teba zľavu 10% na menštruačné nohavičky PERTIES.

Pri objednávke na eshope perties.sk zadaj v košíku referenčný kód hanask10.

...

Ahoj, som Hana! V decembri 2014 ma blogovanie chytilo za srdce a nepustilo. Pracujem v oblasti online marketingu. Som šťastne vydatá. Mám staffordku Ayru a syna Tea. Aktuálne ma veľmi baví písať články zo života mamky a stále rada vyskúšaj aj novú kozmetiku. Vítaj v mojom svete.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.